Најновије

НА РАТИШТУ СЕ СТВАРАЈУ НОВИ ФРОНТОВИ И НОВА НЕПРИЈАТЕЉСТВА: Расту тензије између руске и иранске војске!

Тензије расту између руских и иранских снага у источној Сирији након што је ова покушала да ублажи утицај Исламске Државе на регион Еуфрат.

Руска војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Према новом извештају из источне Сирије, руске и иранске снаге су у сукобу у покрајини Деир Езор, јер Москва жели да избегне било какве сукобе који би могли представљати будући проблем у региону

Извор из Сиријске арапске војске (САА) изјавио је вечерас да су руске оружане снаге у високом стању борбене готовости након израелских ваздушних напада 30. јуна, указујући да Москва очекује да ће Израел у блиској будућности покренути још напада.

Извор је додао да је руска војска забринута због сигурности својих трупа, јер су Иранске револуционарне гарде (ИРГЦ) и Хезболах тренутно распоређене у близини својих снага у источној Сирији.

Док су ИРГЦ и Хезболах повезани једни с другима, сиријске и руске снаге налазе се у другом логору недалеко од својих трупа.

То је у прошлости проузроковало неке проблеме, јер су израелске ваздухопловне снаге готово погодиле руске трупе у авионској бази Т-4.

Израел дејствовао по циљевима у Сирији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА