Најновије

ОН ЈЕ НЕУНИШТИВ: Вођа сиријског отпора преживео још један атентат! Турска стрепи од одмазде!

Данас током теренског обиласка села Латакија приликом посматрања рада сиријског отпора генерални секретар сиријског отпора "Народни фронт за ослобођење Искандарунског санџака" Михрак Урал, подвргнут је покушају атентата. Његов аутомобил је био разнесен експлозивном направом, која је била постављена на путу.

Генерални секретар сиријског отпора "Народни фронт за ослобођење Искандарунског санџака" Михрак Урал (Фото: јутјуб)

Урал, који је познат по свом именовању Али Кајали, задобио је тешке повреде као резултат експлозије. Међутим, пребачен је у неспецифицирану болницу, где је био лечен.

Сиријски вођа отпора преживео је покушај атентата, а Туркса је оптужена.

Сиријски отпор је оптужио турску обавештајну службу и локалне сураднике за планирање покушаја атентата. Анкара је сматрала да је Урал одговоран за бомбардовање Реиханлија 2013. године, у којем је погинуло више од 50 људи.

Прошле године, Урал је преживео покушај атентата у истом региону. Пре тога, контраобавештајна операција сиријских власти открила је шпијунски прстен Турске националне обавештајне организације (МИТ) која је планирала да убије Урала и друге команданте сиријског отпора. Основан 2011. године, сиријски отпор је одиграо кључну улогу у пружању подршке војним операцијама Сиријске арапске војске (ССА) у сјеверној Латакији. Верује се да је ова група умешана и у тајне операције унутар Турске.

Иако још увек не постоје докази да Турска стоји иза покушаја атентата на Урал, Анкара остаје један од главних осумњичених.

Које две војне силе су стале уз Путина, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА