Најновије

САОПШТЕЊЕ МОСКВЕ ИЗАЗВАЛО ХАОС У СВЕТСКОЈ ДИПЛОМАТИЈИ: Зла антируска пропаганда из Вашингтона тежи глобалној доминацији!

Саопштење Министарства спољних послова Русије о плану УСАИД-а за "супротстављање малигном утицају Русије" у Србији, Црној Гори, Босни...

Москва (Фото: Јутјуб)

Функционери из Вашингтона покушавају да спрече нормализацију односа са Москвом - тако је Оделење за информисање и штампу Министарства спољних послова Русије коментарисало документ под називом "Концепт за сузбијање малигног утицаја Кремља", који је представио директор Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) Марк Грин.

У концепту се такође наводи да ће САД убризгати милионе долара у локалне медије како би осигурале да су заиста "независни". Наводе се Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Северна Македонија, Украјина и друге земље.

"Уз финансирање УСАИД-а, једанаест стратешких медијских партнера широм Босне, Косова, Црне Горе, Северне Македоније и Србије повећава своју публику, диверсификујући приходе и увећавајући своје присуство у дигиталним медијима", наводи УСАИД.

"Наравно, овај званични програм акције који је истакао високи званичник актуелне америчке администрације је депресиван. Он је у оштром неслагању са конструктивним тоном недавног састанка председника Владимира Путина и Доналда Трампа на самиту Г20 у Осаки. Очигледно је да утицајни функционери у Вашингтону покушавају свим силама да спрече нормализацију руско-америчких односа, да их још више униште", наводи се у коментару Министарства спољних послова Русије.

Министарство је назвало Гринов говор у Вашингтону "гласом из прошлости" - из доба Хладног рата. Сам назив концепта, напомињу они, каже да УСАИД уопште није усмерен на стварање атмосфере сарадње на светској сцени, већ да делује као инструмент идеолошке борбе и пропагандне обраде.

"Концепт је искрено усмерен на засађивање русофобије у свету, посебно у нашим суседним државама. Жеља да се сеје страх од наше земље, застрашивање замишљеном `руском интервенцијом` јасно показује жељу да се они подреде америчком утицају и окрену против Русије", саопштило је Министарство спољних послова.

Како се наводи, Сједињене Америчке Државе се не устручавају да имају и комерцијалну добит, присиљавајући Европу да купује скупи амерички гас.

Москва је у више наврата потврдила отвореност за конструктивну сарадњу са Вашингтоном, наглашава се у саопштењу.

"Међутим, зла антируска пропаганда из Вашингтона, која тежи глобалној доминацији, негира ове напоре", закључује се у саопштењу Министарства спољних послова, изражавајући жаљење.

Према речима шефа УСАИД-а, овај документ треба да постане "наставак одговора на малигни утицај Кремља кроз стварање услова за економску и демократску стабилност земаља на које су акције усмерене, кроз рад који ће бити усмерен против покушаја Кремља да поткопа рад бројних институција".

Путину пукао филм, упозорио Американце! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА