Најновије

ЖЕЛЕ ДА ВРБУЈУ И РУСЕ: САД стартују са својим новим-старим програмом „супротстављања малигном утицају Кремља“

Aмеричка агенција за међународну помоћ - USAID – објавила је да стартује њен програм Countering Malign Kremlin Influence – Супротстављање малигном утицају Кремља.

Амерички хеликоптер (Фото: Јутјуб)

У тексту програма се наглашава да је усклађен са стратегијом националне  безбедности и мисијом USAID да помаже владама и цивилном сектору земаља-партнера.

Посебно се наглашава: „САД одавно сматрају да је јака и просперитетна Европа од животне важности за америчке стратешке интересе. Влада Русије и њени људи од поверења настоје да ослабе утицај САД у свету и да нас одвоје од савезника и партнера“.

Американци имају амбицију да се против малигног утицаја Кремља боре улагањем у економску и демократску одрживост и стабилност „циљаних земаља“.

Нови-стари амерички програм представио је директор USAID Марк Грин који је притом рекао:

„Концепција... одговара на изазове повезане са негативним утицајем Кремља. Зато ћемо помагати земљама против којих је тај утицај усмерен д постану и економски и демократски јаче и отпорније“.    

USAID  ће штитити земље-партнере од руских дезинформација и помагати им да постану независне од руске енергетике (нафте и гаса).

Истовремено ће њиховим лидерима-реформаторима обезбеђивати `инструменте` за успешније владање, укључујући „структуре цивилног друштва чији задатак ће бити борба против корупције унутар власти.

У концепцију и програм је, наравно, уграђена и патентирана „подршка независним медијима“.

Помоћник директора европског бироа USAID Брок Берман открио је: Идеје слободе и демократије подржаваћемо не само у Русији, него и на целом постсовјетском простору и бившим државама Варшавског пакта. Грађани Русије треба да знају да су Сједињене Државе пријатељ, а не непријатељ њихове земље. USAID ће подржавати оне у Русији који траже истину и правду. Ми ћемо чинити све да олигархији око Путина буде тешко да сакрије своје незаконито стечене капитале и активе“.

Руски С-400 стиже у Анкару за неколико дана, а ево зашто га Ердоган толико жели. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: fakti. org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА