Најновије

БЕСПРЕКОРНА ПОБЕДА: Мицотакис је нови лидер Грчке, а изнео је јасан став о Косову!

Лидер Нове Демократије Киријакос Мицотакис вечерас је, после победе на ванредним парламентарним изборима, обећао да ће напорно радити на томе да заступа све Грке.

Киријакос Мицотакис (Фото: Медији)

Прошле године, Мицотакис је био у посети Београду и рекао председнику Србије Александру Вучићу (према Вучићевим речима) да та земља неће мењати своју позицију по питању Косова и Метохије и да Београд може да рачуна на подршку Атине по питању територијалног интегритета и у будућности.

Мицотакис је тада рекао да Грчка подржава дијалог Београда и Приштине, али сматра да једнострани потези не помажу, већ, напротив, стварају лошу атмосферу.

- Ми тај дијалог подржавамо у најбољем смислу - рекао је Мицотакис на заједничкој конференцији за новинаре, након разговора са председником Србије Александром Вучићем.

Захваљујући на гостопримству, Мицотакис је рекао да му је ово други пут да борави у Београду, те истакао да Србија у грчком народу има и заувек ће имати традиционалног, стабилног и искреног пријатеља.

Конзервативна Нова демократија победила је на данашњим превременим парламентарним изборима у Грчкој, поразивши владајућу Сиризу грчког премијера Алексиса Ципраса, показују прелиминарни резултати.

Грчко Министарство унутрашњих послова објавило је резултате на основу 45 одсто пребројаних гласова, према којима је Нова демократија освојила 39,74 одсто, што је 158 места у парламенту, преноси Ројтерс.

Сириза је освојила 31,44 одсто гласова, односно 86 места у парламенту.

Москва открила паклени план Вашингтона: Београд кључ операције! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА