Најновије

БОРИСОВ САД "МЕЊА ПЛОЧУ": Помоћи ћемо својој браћи Србима! Знамо колико је за вас болно питање Косова!

Бугарски премијер Бојко Борисов изјавио је да није дозволио министарки спољних послова Екатерини Захаријевој да оштро реагује на изјаве српског шефа дипломатије Ивице Дачића, јер, како је истакао, он "зна колико је питање Косова болно за Србе".

Премијер Бугарске Бојко Борисов (Фото: Јутјуб)

Бојко Борисов је на конгресу владајуће Герб странке у Софији, оценио да уколико се Београд и Приштина не споразумеју, неће бити даље перспективе за регион.

Каже да ће Бугарска "помоћи својој браћи Србима" и, како је навео, на пример, следеће године биће завршена изградња ауто-пута за Београд, пренела је БТА.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је у суботу да је по његовом налогу отправник послова Бугарске позван на разговор у Министарство спољних послова, поводом изјаве бугарског премијера Бојка Борисова да нови високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ не може да се руководи ставом Шпаније о Косову, него да мора да поштује став целе ЕУ о независности Косова.

Дачић је тада рекао и да Борисов не треба да држи лекције будућем шефу дипломатије ЕУ.

Према писању БТА, бугарска министарка Екатерина Захаријева би требало да позове амбасадора Србије на разговор због Дачићевог коментара.

Прочитајте ОВДЕ шта је Александар Вучић рекао о договору са Албанцима.

Извор: РТС/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА