Најновије

ДОДИК: Хвала Ердогану што је одржао обећање и дошао у Сарајево, а што се тиче форума на Косову - тамо не идем!

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик оценио је да ће Приштина бити неуспешна у председавању Самитом процеса сарадње југоисточне Европе и захвалио турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану што је одржао обећање и дошао у БиХ.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је, након састанка чланова Председништва БиХ са Ердоганом, рекао да неће ићи на КиМ када се тамо буде одржавао састанак Самита јер, како је навео, нема ни потребе пошто од 20. јула више неће бити на функцији председавајућег Председништва БиХ.

"Биће неуспешни председавањем Самитом. Ја од 20. јула више нисам председавајући, па нека одлуче, али у формату у којем БиХ не признаје статус Косова. Постоји модалитет на којем се сарађује и вероватно ће неко у име БиХ ићи", рекао је Додик.

Додик сматра да то ко ће представљати БиХ на КиМ када буде састанак није најважније питање и наводи да је много важнији сам форум и договори на њему.

Он је нагласио да је захвалан Ердогану што је одржао обећање, које је дао у Анкари када су га чланови Председништва БиХ позвали да дође у БиХ.

Додик је истакао да ће сутрашњем самиту Процеса за сарадњу у југоисточној Европи, који ће бити одржан на Јахорини, присуствовати четири или пет председника држава.

Састанку са Ердоганом су присуствовали и чланови Председништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић.

Прочитајте ОВДЕ све о тешком инциденту у Сарајеву.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА