Најновије

ЕРДОГАНОВИ ТЕЛОХРАНИТЕЉИ ПОЗНАТИ ПО БАТИЊАЊУ: Прославили се кад су тукли обезбеђење УН, обрачунавају се и са женама! (ВИДЕО)

Права драма одвијала се у понедељак на писти сарајевског аеродрома када је избио сукоб између припадника Граничне полиције БиХ и чланова личног обезбеђења председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана.

Ердоганови телохрантељи (Фото: Јутјуб)

Приликом слетања авиона у којем се налазила турска делегација чланови Ердогановог обезбеђења су због недоличног понашања и одбијања процедура и редовне контроле дошли у вербални, а затим и кратки физички окршај са припадницима Граничне полиције БиХ која је надлежна за Међународни аеродром у Сарајеву.

Након препирке је почело нагуравање, а чланови турског обезбеђења су из авиона извукли оружје па га ставили за појас, а све се смирило када је из авиона крочио Ердоган.

Иначе, ово није први пут да обезбеђење турског председника дође у центар пажње.

Примера ради, када је 2017. године Ердоган био у Њујорку како би присуствовао 72. седници Генералне скупштине УН избио је инцидент у хотелу "Мериот маркиз".

Усред Ердогановог говора који је држао на турском језику, младић у публици је устао и прекинуо говор вичући: "Ти си терориста! Губи се из моје земље!" На то је дошло до општег метежа у сали.

Обезбеђење је потом почело на силу да избацује демонстранте, од којих су неки завршили и на тлу.

Није познато да ли је обезбеђење била америчка Тајна служба (која иначе штити државнике), Ердоганови лични чувари или хотелско обезбеђење.

Претходно, при Ердогановој посети Вашингтону телохранитељи су се насилно и дивљачки обрачунали с демонстрантима док је он то мирно гледао из службеног аутомобила.

Можемо се подсетити и догађаја из 2016. године када је обезбеђење тукло групу жена које су протестовале због Ердогановог говора у Еквадору.

Три активисткиње почеле су усред Ердогановог говора да вичу "Убица, Убица!", после чега су међу седишта упали припадници обезбеђења и почели жене да вуку и гурају из сале. Оне су хтеле да скрену пажњу на турске војне интервенције против Курда.

Обезбеђење их је ударало и хватало за лице, груди и интимне делове тела.

Осим тога, припадници Ердоганове личне пратње су 2011. године претукли обезбеђење зграде Уједињених нација које није хтело да га пусти да прође на улаз који је био затворен.

Да ли је било неопходно или је прекомерна употреба силе просудите сами.

Прочитајте ОВДЕ све о баханалијама екс амбасадора САД Монтгомерија.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА