Најновије

Гваидо пристао на нови круг преговора с Мадуром, али само да се „оконча диктатура“

Након неколико седмица одбацивања упорних позива Каракаса за наставак дијалога, венецуелански опозициони лидер којег подржавају САД, Хуан Гваидо, пристао је на преговоре на Барбадосу, још увек називајући председника Николаса Мадура "узурпатором" који мора отићи.

Гваидо (Фото: РИА)

Гваидо, који се у јануару сампрогласио "привременим председником" Венецуеле, када је и добио подршку САД-а и њихових савезника у његовим напорима за рушењем Мадура, објавио је у недељу да ће послати своје представнике на разговоре с Каракасом који су заказани на Барбадосу.

Он се претходно жестоко успротивио сваком покушају Мадура да поново покрене застали дијалог, рекавши да "никада није добар тренутак" за разговор са другом страном, описујући чланове Мадуровог кабинета "отмичарима" и " кршитељима људских права".

Иако је сада пристао да настави разговоре, уз посредовање Норвешке, Гваидо још увек има само један циљ на уму - "преговарање о одласку диктатуре", што би требало да буде праћено стварањем прелазне владе и ванредних избора.

То је био захтев Гваида и његових спонзора још од првог дана, а опозиција је покушала да направи драстичне мере како би то постигла раније - покушај државног удара 30. априла завршио је фијаском, који је нестао у року од 24 сата због недостатка подршке од стране војске, за коју је Гваидо веровао да ће бити на његовој страни.

Путин ударио на западну светињу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА