Најновије

КЛИНТОНОВ И ТРАМПОВ ПРИЈАТЕЉ ОРГИЈАО СА СТОТИНУ ДЕВОЈЧИЦА?! Изопачени милијардер који би могао да „сруши пола Вашингтона“!

Амерички милијардер Џефри Епстајн (66) долетео је у недељу својим приватним авионом из Париза на аеродром „Титерборо“ у Њу Џерзију. Тамо су га сачекали до зуба наоружани специјалци.

Џефри Епстајн (Фото: Јутјуб)

Истовремено, његове комшије су гледале како полиција пајсерима разваљује врата Епстајнове луксузне палате од седам спратова у срцу Менхетна, на Апер Ист Сајду. Ускоро су сви светски медији пренели драматичну вест: Епстајн је ухапшен због оптужби да је сексуално злостављао на десетине, а према неким сведочењима — и стотине малолетних девојчица. Према наводима оптужнице, неке од њих су имале само 13 или 14 година.

Милијардер је, наводно, управо у овој палати напаствовао десетине девојчица. Хапшење је уследило читаву деценију након што се Епстајн нагодбом извукао из сличних оптужби на Флориди.

Цео случај се први пут појавио у јавности 2008. године, када је Епстајну понуђена тајна нагодба са федералним тужиоцима, међу којима је био и један који данас седи у кабинету Доналда Трампа.

Само врх леденог брега

То није једина политичка веза злогласног милијардера. Епстајн је, како преноси агенција АП, био пријатељ бившем америчком председнику Билу Клинтону, британском принцу Ендрјуу и америчком председнику Доналду Трампу.

У ери покрета за права жена #МеТоо, случај Џефрија Епстајна је упорно остајао нерешен. Жене су годинама у приватним тужбама оптуживале Епстајна да их је сексуално злостављао, и то док су биле малолетне. Он је нагодбом био заштићен дуже од деценије, али тужилаштво тврди — да је томе данас дошао крај.

У оптужници стоји да је Епстајн користио широку мрежу контаката и сарадника како би намамио девојчице у своју кућу на Менхетну. Он је, према овим наводима, девојчице пребацивао из куће на Менхетну до имања у Палм Бичу на Флориди, где им је плаћао готовином и приморавао их да му доводе друге девојчице.

Од девојчица је прво тражено да га масирају, али би то ускоро прерастало у сексуалне чинове, укључујући додиривање гениталија девојчица, тврде тужиоци. Ова матрица протезала се у периоду између 2002. и 2005. године, а то су једине, за сада, сигурно утврђене године, али вероватно је све то трајало и дуже, наводе извори блиски истрази.

Све је почело оптужбом Вирџиније Робертс Џуфр, која је оптужила Епстајна да ју је присилио на секс док је била девојчица, али је она са њим направила нагодбу 2009. године. Ускоро су испливала сведочења са Флориде са сличним оптужбама, а истрага „Мајами хералда“ открила је чак 36 таквих случајева.

То је, изгледа, био само врх леденог брега, јер су даље истраге показале да је број био много већи. Према неким сведочењима, број жртава би могао да се мери и у стотинама.

Адвокати с Харварда, пријатељи у Овалном кабинету

Федерални тужиоци из Мајамија припремили су обимну оптужницу на 53 стране против Епстајна, али је она 2008. године експресно сторнирана, након што је са Епстајновим адвокатима постигнута тајна нагодба. 

Уместо доживотне робије, Епстајн је у затвору у Палм Бичу провео само годину дана, након што се изјаснио кривим по оптужби за проституцију. Притом — дозвољено му је било да затвор напушта шест дана недељно, и то на по 12 сати. 

Договор је склопио Александер Акоста, бивши правобранилац Јужног дистрикта на Флориди, који је сада на функцији секретара за рад у Влади Доналда Трампа. 

Акоста се, према наводима „Њујорк тајмса“, приватно срео са Епстајновим адвокатима у његовој компанији, када су и утаначени детаљи нагодбе.

Током читаве истраге на Флориди, Епстајн је одржавао изузетно моћну мрежу утицајних адвоката, међу којима је и професор на Харварду Алан Дершовиц, као и Кенет Стар, бивши специјални истражилац у случају импичмента Била Клинтона.

Сам Клинтон је био чест гост у Епстајновим приватним авионима, а међу радо виђеним гостима је био и британски принц Ендрју. 

Амерички председник Доналд Трамп рекао је „Њујорк магазину“ 2002. године — да је Епстајн „сјајан тип“.

„Са њим је увек забавно. Кажу и да воли лепе жене исто колико и ја, а неке од њих су мало млађе“, рекао је тада Трамп.

„Лолита експрес“ за „острво оргија“

Управо овакви цитати започели су својеврсни медијски рат у САД после хапшења Епстајна, пише РТ.

Партијски медији у САД пожурили су да политичаре супротне стране повежу са оптуженим милијардером. 

Левичарски „Њузвик“ је тако Епстајна назвао — дугогодишњим пријатељем Доналда Трампа, а слично су урадили и „Индипендент“ и „Хафингтон пост“.

Чим је вест о хапшењу саопштена у суботу, и десница је изашла са својим оптужбама. „Пи-Џеј Медија“ је Епстајна назвала „милијардерским пријатељем Била Клинтона“, што је урадио и „Фокс њуз“.

„Гејтвеј пандит“ је чак тврдио да је Епстајн авионом возио Клинтона на „острво оргија“ недалеко од Порторика. У ринг су ускочили и многи конзервативни коментатори на Твитеру.

Приче о наводним везама Клинтона и Епстајна кружиле су годинама пре суботњег хапшења. Фокс је 2016. године открио да је Клинтон Епстајновим авионом, званим „Лолита експрес“, летео најмање 26 пута, и то често иза леђа сопственом обезбеђењу.

Један бивши пилот рекао је на суђењу на Флориди 2009. године да је Клинтон овим авионом летео између 10 и 20 пута.

Оптужбе су на светло дана изашле и током предизборне кампање 2016. године, када је тадашњи председник „Републиканске националне конвенције“ Рејнс Прибус захтевао од Хилари Клинтон да објави документе о сусретима Била Клинтона са оптуженим милијардером.

У једном од твитова наводи се реченица: „Џефри Епстајн би могао да сруши пола Вашингтона“.

Прочитајте ОВДЕ све о слому једног од симбола немачке моћи.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА