Најновије

СВАКО ЈУТРО ЈЕ ПИЛА КОКОСОВО УЉЕ НА ПРАЗАН СТОМАК: Лекари приметили ових 10 промена! Шокирани реакцијом организма

Кокосово уље има толику нутритивну вредност и лековито деловање да би се требало користити у сваком домаћинству.

Кокосово уље (Фото: pixabay. com)

Због јаких политичких и фармацеутских лобија ово уље донедавно није добило заслужену пажњу.

Модерна истраживања већ су потврдила да благотворно утиче на заштиту срца и крвних судова, јача имунитет, убрзава метаболизам и потиче мршављење и побољшава пробаву.

Значајно утиче и на изглед коже, косе и ноктију, које природно храни и негује.

Кокосово уље има пријатан мирис, садржи воду и малу количину масних киселина. Уље кокоса је право благо за људски организам, а најбоље је када се користи на празан желудац.

На основу различитих студија које су до сада урађене, користи од кокосовог уља су бројне. Може се навести бар 10 одличних здравствених предности уља кокоса када се оно узима ујутру.

1. Смањује величину струка

Научници су открили да особа која на празан стомак конзумира 1-2 кашике кокосовог уља дневно може да стањи струк зато што ово уље ефикасно сагорева калорије које се акумулирају у организму.

2. Подстиче мршављење

Ако тренутно спроводите програм ригорозније исхране или редовно идете у теретану, покушајте да конзумирате кокосово уље на празан желудац. Разлог томе је што уље кокоса може да подстакне ефикасније губљење килограма.

3. Смањује потрошњу хране

Пошто кокосово уље чини да се желудац брже осети ситим, то му омогућава да ограничи потрошњу хране која треба да се унесе у организам.

4. Помаже оптималности система за варење

Конзумирање кокосовог уља на празан желудац је изузетно препоручљиво за варење. Садржај уља кокоса помаже да систем за варење функционише на најоптималнији могући начин.

5. Помаже апсорпцији хранљивих материја

Оптимална апсорпција хранљивих материја неопходна је телу како би било савршено здраво и без икаквих тегоба. Управо је употреба кокосовог уља један од начина да се сви нутријенти из хране упију на начин како би се искористили сви њихови хранљиви потенцијали.

6. Сагорева масти

У здравствене предности конзумирања кокосовог уља на празан желудац убраја се и то што средњеланчане масне киселине које ово уље садржи лако трансформишу маст у енергију.

7. Бори се против упале

Кокосово уље богато је антиоксидантима који делују као противотров према слободним радикалима као главним узрочницима упале. Према проведеним медицинским студијама из Индије, антиоксидантни садржај у кокосовом уљу делује противупално и повољно на разбијање камена у жучи, проблеме са цревима и друге болести стомачних органа.

8. Подстиче метаболизам

Један од најбољих и најлакших начина убрзавања метаболизма је конзумирање кокосовог уља, које је право гориво за људски организам.

9. Подиже енергију

Ово уље је један од важних извора енергије и може је повећати у телесном систему. Калоријски садржај у уљу кокоса је такав да се енергија експресно подиже.

10. Спречава настанак камена у бубрегу

Хемијски садржај у кокосовом уљу способан је да спречи јављање камења у бубрезима који штете овим органима и јако су болни.

Како користити кокосово уље?

Да би се добиле оптималне предности кокосовог уља, не треба претеривати са конзумирањем. Осим 1-2 кашике ујутру, до краја дана могуће је узети још свега неколико кашика овог уља и то зависно од сопствене телесне тежине:

За тежину између 40 и 59 килограма дозвољене су највише 3 кашике дневно

За тежину између 60 и 80 килограма дозвољено је 4,5 кашика дневно

За тежину већу од 80 килограма максимална потрошња је 6 кашика на дан

При куповини кокосовог уља треба обратити пажњу на то да буде са ознаком “девичанско”, што значи да у том уљу нема мешавине.

Фармацеути ово скривају као змија ноге. Ова трава може убити ћелије рака за 48 сати. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Novi.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА