Најновије

ИСПАЛИЛИ ИЗРАЕЛ: Ирак послао јасну поруку уз кога стоји! Они су историјска позиција одбијања израелске окупације арапске земље!

Ирак је у суботу одбацио израелску окупацију палестинских територија и потврдио своју обавезу да неће успостављати односе с Израелом.

Арапски војници (Фото: јутјуб)

"Потврђујемо да је став Ирака о палестинском питању исти као и наша принципијелна и историјска позиција одбијања израелске окупације арапске земље", наводи се у саопштењу ирачког Министарства спољних послова.

"Ми не успостављамо никакве односе са окупационом државом и обавезујемо се на принцип бојкота, а не да напуштамо одбацивање свих облика нормализације са овим ентитетом (Израел)", додаје се.

Изјава министарства стигла је као одговор на циркулисани видео снимак у којем је Фарид Џасин, ирачки амбасадор у Сједињеним Државама, рекао да "постоје објективни разлози који би могли довести до развоја односа између Ирака и Израела."

Након изјаве амбасадора, ирачки парламентарни комитет за спољне послове позвао је Министарство спољних послова да "осигура да изјаве својих запосленика и представника у ирачким дипломатским мисијама буду у складу са спољном политиком владе".

Како је сиријска војска изрокала џихадисте, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА