Најновије

МРШАВИЋЕТЕ НА ДНЕВНОМ НИВОУ! Дијета помоћу лубенице ће вас преполовити! Осушићете се као грана

Лубеница дијета може да вам помогне да смршате веома брзо. Ово је права летња дијета у којој ћете уживати и дотерати линију за море за тили час!

Лубеница (Фото: pixabay. com)

Хајде да објаснимо ту бригу око превише шећера.

Свака храна има свој гликемијски индекс (ГИ) који показује колико брзо она подиже ниво шећера у крви. Храна која има гликемијски индекс већи од 70 сматра се храном са високим ГИ. Лубеница има ГИ 72, дакле веома висок.

Треба ли то да вас брине? Да ли лубеница гоји?

Уколико сте дијабетичар, онда треба да водите рачуна о томе како ће се ваше тело изборити са навалом шећера у крви.Уколико нисте, треба да узмете у обзир Гликемијско оптерећење и на основу тога установите хоће ли нека храна допринети да се угојите и како ће се тело изборити са шећером .

Овај показатељ се добије тако што се ГИ помножи са са количином сварјивих угљених хидрата и подели са 100.

Гликемијско оптерећење је превеилико уколико је веће од 20.

Оно мање од 10 сматра се ниским. Она има гликемијско оптерећење око 5 јер на 100г има 7г угљених хидрата. Самим тим њена слаткоћа није проблем и она не може да вас удебља.

Напротив! Тврдимо вам да је лубеница добра за мршављење.

Уколико желите да смршате, онда желите и да знате колико намирница на коју сте се устремили има калорија и да ли је заиста добар помоћник ка том циљу.

Калоријска вредност лубенице није велика. На 100г, она има око 30 калорија. Проблем је у томе што је пуна воде и јако тешка и 100г овог слатког поврћа баш и није доза која задовољава наш апетит. Углавном поједемо много више и страхујемо да ли лубеница може да гоји. Па ипак, све и да поједете килограм ове слатке намирнице, појели сте 300 калорија. То је само мало више калорија него што има 100г белог хлеба. А шта мислите, шта ће вам више испунити стомак?

Дакле, лубеница дијета може бити веома ефикасна за мршављење. Њен састав чини 90% воде и може се рећи да лубеницу више пијете него што једете. Ипак, за разлику од воде, она има доста влакана и баш у томе је њена тајна. За разлику од воде морате да се позабавите њеним жвакањем. То мозгу шаље сигнал да једемо и осећај ситости је лакше достижан. Осим тога влакна испуњавају место у цревима баш као и течност, а то смањује ваш апетит.

Дијета са лубеницом је одлична и због тога што се успешно бори са највећим непријатељем сваке дијете –жудњом за слаткишима. Јер знате, лубеница је слатка!

Последња и не најмање важна предност лубенице је чињеница да једући је, ви уносите довољно воде у организам, што помаже у процесу избацивања токсина, регулисању нивоа натријума у телу и избацивању вишка воде из организма. Вода је оно што је чини тешком. Шта мислите, како вишак воде утиче на вашу тежину?

Задржавање воде у организму, доприноси томе и да целулит буде видљивији.

Ова дијета, као и неке друге дијете, заснива се на чињеници да када замените оброке богате мастима са оброцима који су богати влакнима, остајете сити али топите килограме.

Краткорочна лубеница дијета

За разлику од Аткнис дијете, Дукан дијете или неког сличног конкретног програма исхране, не постоји конкретна дијета са лубеницом, већ се овако назива свака дијета која укључије у свој јеловник њено свакодневно конзумирање током извесног периода. Зато постоји више врста ове дијете.

Једна од њих је краткорочна дијета са лубеницом која траје 5 дана и омогућава да за то време скинете 5 килограма.

Краткорочне и брзе дијете које се заснивају на само једној намирници могу вам помоћи да брзо изгубите килограме, али не и да остварите трајне резулатате. За то је потребно континуирано здраво се хранити.

Ипак, уколико сте у стисци са временом као пред одлазак на море, а не треба вам много до савршене линије, лубеница дијета одлична летња варијанта са којом можете да започнете свој живот у тањем телу. Лето је идеално време за почетак дијете јер су вам доступне разноврсне свеже намирнице.

Пример јеловника за лубеница дијету од 5 дана!

Први дан:

Доручак: 1 кришка лубенице и шоља кафе или чаја

Ручак: 150 г говедине уз 150 г куваног пиринча. Засладите се кришком лубенице

Вечера: 60г сира, кришка хлеба и кришка лубенице

Други дан:

Доручак; кришка тост хлеба, шоља кафе или чаја и кришка лубенице

Ручак: 100г пилетине без кожице, парче хлеба и кришка лубенице

Вечера: 100г рибе на роштиљу, 100 г куваног пиринча и чак 2 кришке лубенице.

Трећи дан:

Доручак: Као и претходни дан – комад тост хлеба, шоља кафе и кришка лубенице

Ручак: 50г пасте са парадајз сосом и 3 кришке лубенице.

Вечера: Салата од свежег поврћа и лубеница – колико год можете да поједете

Четврти дан:

Доручак: 2 кришке лубенице

Ручак : Супа од броколија (било која супа од поврћа биће у реду) , комад хлеба и 2 кришке лубенице.

Вечера: 3 печена кромпира средње величине и 2 кришке лубенице

Пети дан:

Доручак: 3 кришке лубенице

Ручак: 150 г говеђег меса и неограничена количина лубенице

Вечера: Комад интегралног хлеба , 60 г сира и 3 кришке лубенице

Овакав метод исхране драстично смањује број унетих калорија и не треба да се прати дугорочно.

Вежбање и рекреацију прескочите ових дана јер ћете се осећати лоше, исцрпљено и уморно.

Уколико приметите да вам овакав начин исхране не прија, прекините га одмах и не чекајте да по сваку цену догурате до петог дана. Има прегршт дијета које можете пробати . Можда дијета са лубеницом није за вас.

Дугорочна дијета са лубеницом

Ова варијанта дијете има две фазе . Иако се назива дугорочном и она траје релативно кратко – 13 дана.

Прва фаза ове дијете је јако рестриктивна и траје 3 дана. Током тог периода се једе само лубеница и ништа друго.

Друга фаза траје 6 -10 дана. Она је лакша од прве фазе, али ипак доста строга. Подразумева 2 оброка дневно и лубеницу као ужину између оброка.

Пример дневног јеловнка за другу фазу дијете са лубеницом

Доручак: комад сира и чинија житарица са млеком

Ручак: Немасно месо или риба спремљени без масти. Може на роштиљу или кувано. Уз то може салата од свежег поврћа, зачињена са пар капи маслиновог уља и мало сирћета.

За вечеру и за ужину између доручка и ручка поједите 2-3 кришке лубенице.

Ни ова дијета није препоручљива дугорочно, а посебно је погрешно продужити прву фазу и покушати изгубити килограме под изговорм: „Ја обожавам лубеницу! Јешћу само њу„

То може помоћи да се решите килограма, али и доброг здравља. Не заборавите да вам за здрав живот требају и масти и протеини а овде тога нема на претек. Она има само воду и влакна и угљене хидрате.

Још једна варијанта дугорочне дијете са лубеницом јесте да је спонтано уврстите у свој јеловник током лета – што више то боље.

Видећете да ће добро да попуни празан простор у вашем стомаку, а да при том нисте појели нешто што ће се залепити за вас у виду сала. На тај начин ћете знатно смањити унос калорија. Ово је најбољи начин да се употреби лубеница за мршављење, али тешко може бити спас у задњи час!

Сматрајте овакав режим исхране вашом одскочном даском ка виткој фигури. Након што завршите са лубеница дијетом, било да пратите дужи или краћи програм, треба да наставите са здравом и правилном исхраном и да се не враћате старим навикама. Заправо, на овај начин ћете за 13 дана врло лако увидети колико масне и лоше хране заправо уносите у организам и шта је оно са чиме претерујете.

Лубеница и здравље

Можда није најбоља и најздравија намирница на свету, али јесте добра. Лубеница је богата витаминима А, Б1, Б6 и витамином Ц. Баш као и сок од парадајза богата је ликопеном, једињењем које јој даје црвену боју. Сматра се да он помаже у борби против срчаних болести , холестерола и неких облика рака.

С обзиром да је она богата вакнима, одлична је за регулисање пробаве, а присуство воде у њој омогућава да се освежите и да будете увек добро хидрирани.

Лубеница је богата магнезијумом и калијумом и једући је заправо задовољавате дневне потребе за овим минералима. То смањује болове у мишићима после вежбања и напорног тренинга . Идеална је у борби против ПМС-а код оних жена које пате од надутости и грчева у мишићима.

Ова трава може убити ћелије рака за 48 сати. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: minutzamene. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА