Најновије

ЖРТВА САМ СВОЈЕ ОТВОРЕНОСТИ: Заев признао да су га преварили руски комичари

Македонски премијер Зоран Заев признао је, у првој изјави медијима након објављивања аудио снимка његовог разговора са руским преварантима који су му се представили као бивши украјински председник Петро Порошенко и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, да је насео, али се правда да није једини и да је "жртва" своје отворености и доступности свима.

Зоран Заев (Фото: Јутјуб)

- Исти преваранти су успели ово да ураде са француским председником Емануелом Макроном, а преварили су и бившег британског министра спољних послова Бориса Џонсона, грузијског председника Михаила Сакашвилија, генсек-а НАТО Јенса Столтенберга, такође и турског председника Реџепа Тајипа Ердогана - рекао је Заев медијима и нашалио се да је макар "у добром друштву".

Он, међутим, одбацује наводе медија да је иступао на штету државних и националниох интереса.

Заев наводи да су у једном делу ових разговора извршене озбиљне интервенције, после којих се могу извући нетачни закључци.

- Поготово око дела који се тиче неканонске Македонске православне цркве (МПЦ). Тамо сам једино говорио о мом опредељењу да МПЦ добије аутокефалност, за шта се залажем и у земљи, и у иностранству - навео је Заев, поводом дела разговора у којем му саговорници нуде аутекефалност у замену за 100.000 евра "с попустом".

Он додаје да остали делови разговора само потврђују већ више пута изречене ставове који су, према његовом мишљењу, у интересу Северне Македоније и стратешких опредељења његове земље.

Што се тиче дела аудио снимка у којем се говори о наводној помоћи коју тадашњем председнику Македоније Ђорђу Иванову пружа руски лидер Владимир Путин, Заев каже да је рекао "да не постоје докази да је Иванов повезан са Турском и Русијом", те да је само додао да Иванов, када је реч о блискости са тим земљама, има право на своје мишљење и на свој став.

Прочитајте ОВДЕ кога је то Медојевић извређао на пасја кола.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА