Најновије

АЛБАНЦИ ЈОШ НЕ МОГУ ДА ПРЕБОЛЕ ОВУ ЕМИСИЈУ, ИЗАЗВАЛА ЈЕ ПРАВИ ПОТРЕС: Стручњак потврдио њихов највећи јунак је Србин! (ВИДЕО)

Ардијан Клоси, покојни албански писац, публициста, албанолог, преводилац и новинар, изазвао је својевремено праву буру на телевизији када је у једној емисији открио шокантне податке о пореклу Ђерђа Кастриота Скендербега, племића и албанског националног јунака, који је предводио устанак против Отоманског царства!

Споменик Скендербергу у Тирани (Фото: pixabay. com)

Покојни Клоси је тада у научној ТВ емисији, која је изазвала праву буру, изнео за Албанце шокантне податке о Скендербегу - да га је родила мајка Војислава из угледне српске племићке породице Бранковић, али и да му је и отац можда Србин - по имену Иван или Јован.

То аргументује проучавањем старих списа према којима су деци у то време на том подручју давана византијска имена попут Константина или Ђерђа...

Погледајте овај надасве занимљив видео:

Покојни Клоси био је изузетно школован човек, дипломирао је албанску књижевност у Тирани, докторирао је немачку књижевност на Универзитету у Инсбруку. Потиче из угледне породице, отац му је био министар правде за време Енвера Хоџе. Био је ожењен Немицом Јутом, фотографкињом, и отац две ћерке. Извршио је самоубиство у априлу 2012. године, у 54. години. У току богате каријере био је и директор албанске националне телевизије.

Албанци су нација са само једним задатком, а ко их је створио сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА