Најновије

ТРАМП ПОЗВАО ПУТИНА И ПОНУДИО ВЕЛИКУ ПОМОЋ: Ово је запрепастило цео свет! Нико од руског председника није очекивао овакав одговор! (ВИДЕО)

На иницијативу америчке стране, дошло је телефонског разговора председника Русије Владимира Путина и САД Доналда Трампа, саопштила је прес-служба Кремља.

Владимир Путин и Доналд Трамп (Фото: РИА)

Председник САД је Путину понудио помоћ у борби против шумских пожара у Сибиру. Руски председник је, како наводи Кремљ, захвалио Трампу на понуђеној помоћи и одговорио му да ће је, ако затреба, прихватити.

Путин је информисао америчког колегу да је у Сибиру већ формирана снажна авионска група за борбу против пожара.

Шеф руске државе је Трампов позив оценио као знак да би у будућности односи између две државе могли да буду у потпуности обновљени. Председници су се договорили да наставе да одржавају контакт, како телефоном тако и кроз личне састанке, закључила је прес-служба Кремља.

Сибир и други делови Русије већ недељу дана су обавијени димом са мирисом паљевине. Источни ветар је раширио дим на територију Хакасије, Алтајског краја, Кемеровске, Новосибирске, Омске и Томске области са стране Евенкијског округа Краснојарског краја. У Иркутској области и Краснојарском крају и даље гори више од милион хектара шуме.

Шта је океански штит? Због чега је руска армада стигла на Балтик? Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА