Најновије

ВЕЛИКА РЕВОЛУЦИЈА У ИРАНУ: Жене почеле масовно да скидају хиџабе! Крећу хапшења и казне затвора до чак 10 година!

Жене у Ирану деле фотографије и видео снимке на којима не носе хиџаб, због чега би могле да буду кажњене до десет година затвора, саопштио је шеф Револуционарног суда у Техерану, а као одговор на кампању под називом "Бела среда" којом се жене охрабрују да шаљу своје фотографије без хиџаба.

Муслиманске жене (Фото: јутјуб)

Кампању је 2014. године покренула Иранка Масих Алинеџад која у САД ради као новинарка са циљем да те фотографије објављује на Фејсбук страници "Моја невидљива слобода". Она је након саопштења суда у понедељак рекла да је примила десетине нових фотографија.

-Жене на овим фотографијама су храбрије и љуће него пре, рекла је она и додала да се иранска влада плаши жена које показују грађанску непослушност и мирно протестују.

По исламском закону, уведеном 1979. године, жене су у обавези да покривају главу у јавности, а они који крше тај закон јавно се опомињу, новчано кажњавају или хапсе.

-Све жене које пошаљу видео или скину хиџаб и пошаљу јој то биће осуђене на једну до 10 година затвора, рекао је судија Револуционарног суда.

О руском ракетном систему “Верба”, сазнајте више ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА