Најновије

МОРБИДНО: Под шатром и гробови, на тек отвореном Сабору у Гучи?!

Подизањем Саборске заставе, химном “Са Овчара и Каблара” и пуцањем прангија са околних брда, у Гучи је свечано отворен 59. Сабор трубача.

Гуча (Фото: Јутјуб)

Новина је да су сви програмски садржаји са стадиона у Гучи пресељени у црквену порту, тако да ће и финално такмичење најбољих оркестара бити одржано на месту где је пре 59 година Сабор и почео.

Међутим, читаоци су послали фотографије како би указали на скрнављење богомоље али и гробова око цркве. Какo се може видети под шатром су се нашли и гробови у црквеној порти.

— Да ли је могуће да су се и гробови нашли под шатром у црквеној порти? Зашто они нису ограђени и заштићени? Где је та култура сећања по чему се наш народ дичи и поштовање предака? Ово је била права зелена оаза за одмор у Гучи и место где смо радо свраћали. Не верујемо да је владика одобрио нешто овако — наводе читаоци.

Председник општине Лучани Миливоје Доловић, управо то и истиче, благослов за постављање шатри дао је епископ жички.

— Одлучили смо да се окренемо традицији и водили смо се мишљу да Сабор вратимо тамо где је настао, а то је црквена порта. По благослову епископа жичког, склопили смо договор са Црквеном општином Гуча о закупу 1.000 квадрата црквене порте за потребе одржавања програмског садржај Сабора на главној бини — рекао је Доловић.

До сада се главни програм одржавао на стадиону, али је вољом СНС већи део програма пресељен је у црквену порту, јер стадион, наводно због поплава, није био адекватна локација ове гдоине за главни програм Сабора. Међутим, на стадиону ће се ипак, одржавати програм захваљујући угоститељима из Гуче.

Прочитајте ОВДЕ какав је то хаос у студију био и зашто.

Извор: ozonpress. net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА