Најновије

СВЕДОЧЕЊЕ БИВШЕГ СНС БОТА: Ко неће, може да изгуби посао у јавном предузећу! (ВИДЕО)

Ботовање организују функционери Српске напредне странке, а намера је створити лажну слику задовољства влашћу, наводи члан СНС и бивши припадник интернет тима владајуће партије. Највећи део ботова ради у јавним предузећима, па последица одбијања наређења може да буде и отказ, сведочи овај напредњак са југа.

Митинг СНС у Београду (Фото: Јутјуб)

У интервјуу Јужним вестима, напредњак који је желео да буде анониман објашњава да евиденцију партијских интернет активности - такозвано ботовање, води локални одбор који извештаје шаље централи у Београду, па они дају критику уколико чланови нису активни или дају лоше коментаре.  

Одбијање партијских наређења има и последице.

"Последице? Наравно да их има. Углавном су чланови интернет тима запослени у јавном сектору и можете да замислите која ту последица може да буде. Престанак радног односа или шта већ", каже овај бивши бот.

Слика коју ботови стварају коментарисањем на интернету је лажна, сведочи он, али моралне дилеме надвлада страх за егзистенцију.

"То јесте морални проблем и дилема у сваком случају да образованом човеку неко наређује пишите тако и тако на ту и ту вест, односно у прилог СНС, али на другој страни, кад немате обезбеђен материјални статус, кад немате посао за стално, заиста се не поставља никакво друго питање", наводи овај напредњак.

Прочитајте ОВДЕ све о новом бизнису Томе Николића.

Извор: Јужне вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА