Најновије

ДРАМАТИЧАН АПЕЛ МАРКА ЂУРИЋА: Срби на удару агресивне предизборне кампање на КиМ! Шиптари не бирају средства да нападају наш народ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић апеловао је на међународну заједницу и њене представнике у Приштини да не дозволе да предизборна кампања у нашој јужној покрајини прерасте у свеопшту антисрпску хистерију, и да политички лидери Албанаца, у одсуству програма и идеја, ту политичку утакмицу претворе у такмичење у мржњи и шовинизму.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

Ђурић је у саопштењу навео да се све јасније показује да је тачна процена председника Србије да ће се косовски Срби и средине у којима живе наћи на удару агресивне предизборне кампање албанских политичких странака и лидера.

“Кадри Весељи, понављајући сталне аспирације према северној Косовској Митровици, још једном, по безброј пута испробаном рецепту, настоји да пажњу грађана скрене са корупције, криминала, неспособности и немара приштинских политичких структура на теме које подижу политичке страсти и распаљују антисрпска осећања”, навео је Ђурић.

Слобода вероисповести је, каже Ђурић, демократска тековина, и Весељи и остали лидери Албанаца би своју оданост демократији најпре морали да докажу стварајући услове за обнову десетина уништених српских православних цркава и манастира, као и несметане посете православних ходочасника и повратника верским објектима у местима као што су Мушутиште или Ђаковица, где се насилним средствима спречава обележавање хришћанских празника.

“Такође, албански политички представници би, ако искрено инсистирају на слободи вероисповести, морали да спрече отимање српских православних верских објеката и промену њихове намене и карактера, као што је то учињено са православном црквом Светог Николе у Новом Брду”, навео је Ђурић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Кадри Весељи поручио Србима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА