Најновије

ПЕДОФИЛ ТАЈНУ ОДНЕО У ГРОБ! На Девичанским острвима се налази вила из које су допирали крици младих девица! (ВИДЕО)

О животу Џефрија Епстајна, који је данас нађен мртав у својој затворској ћелији, и пореклу његовог богатства, мало се зна. Једна од мистерија о чему је светска јавност недавно дискутовала је храм на његовом приватном острву и чему он заиста служи?

Епстајново острво (Фото: Јутјуб)

Епстајново острво Литл Сејнт Џејмс налази се на Девичанским острвима на Карибима. Његових 78 јутара наликују на птицу у лету.

Главна резиденција и комплекс заузимају североисточну страну, а пар гостионица су на северозападу и југоистоку. Међутим, на југозападној тачки налази се потпуно другачија врста грађевине.

База зграде је обојена плавим хоризонталним пругама и држи велику, жуту куполу. Улаз се састоји од лучних дрвених врата са црном браваријом. На странама и целој позадини налазе зе велики прозори.

Предњу страну окружују златне статуе - једна изгледа ко грчки бог мора Посејдон, а две птице се налазе на крову. Око грађевине се налазе палме и тераса са мотивом лавиринта.

Зграда снажно подсећа на храм, иако није јасно које врсте.

Епстајн је био Јеврејин, па је могуће да је желео своју приватну синагогу. Међутим, статуе би биле неприкладне у таквом храму, јер Стари завет забрањује кипове.

Кубична база и купола подсећају на исламску архитектуру, али би Посејдон био необичан избор за џамију. Црква, са друге стране, обично имају крстове који овде недостају.

Један траг о томе шта је заправо грађевина појавио се у недавно објављеној причи "Асошијетед преса" о Епстајновом животу на острву. У тексту се наводи да су запослени на острву међу собом причали да је у питању музичка соба са великим клавиром и акустичним зидовима.

Иако је ово објашњење донекле уверљиво, јер је Епстајн класично обучени пијаниста, текст сугерише да је то више гласина него позната чињеница. У сваком случају, није јасно зашто би Епстајн поставио музичку собу толико далеко од свих осталих структура на острву.

Поједине карактеристике "храма" намећу још више питања. Када се "Бизнис инсајдер" консултовао са Џејмсом Ботом, инжењером из Чикага, он је одмах указао на дрвена врата.

- Стилизована су попут оних каква се могу видети на дворцима. Напред имају нешто што личи на ојачавајућу шипку. То је врло чудно. Уколико желите да спречите људе да уђу унутра, шипку ћете поставити са унутрашње стране. Овде је постављена споља, као да је намењена за закључавање људи, да их спречи да оду - објаснио је он.

Низбрдо од грађевине налази се мања структура или улаз. Она би теоретски могла да понуди други начин уласка и изласка из веће зграде, што би значило да постоји тајни подземни улаз.

Овај сценарио је прихваћен међу онлајн теоретичарима завере који верују да је Епстајн подигао ову зграду као скровиште за злостављање деце. Многи су прихватили хипотезу да мања структура скрива осовину лифта до подземних одаја за злостављање.

Бот објашњава да мања структура више делује као цистерна за складиштење воде или мала кућица за држање опреме за одржавање имања.

Он је додао да је тајни лифт могућа опција, али да би се особа која жели да сакрије своје активности пре одлучила за тајне степенице, јер лифтови захтевају годишње одржавање.

Прочитајте ОВДЕ шта је Салвини поручио Ричарду Гиру.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА