Најновије

ВУЧИЋ: Обезбеђење испред Председништва реаговало по закону, уз минималну силу! Да су прескакали ограду у Белој кући, били би изрешетани!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да обезбеђење које је "бранило упад у зграду Председништва" није приватно, већ да је реч о припадницима војске, који су, како је рекао, само штитили закон уз минималну примену силе.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

"У присуству између 225 и 228 људи, као и увек када организују протесте, донели су тоалет папире, некада жврљају по прозорима, некада испишу нешто на зид, и ми то увек толеришемо. Скратили смо простор за нас, за наше кретање и покушали да то оградом сведемо на минималну меру, да буду што ближе Председништву. Међутим, у једном тренутку, у присуству малолетне ромске деце, што је за мене било изненађење да се тако малолетна лице злоупотребљавају, једно од лица вођа протеста је рекло како сад иду сви у зграду Председништва, 'сви да упадамо'. Тек када је кренуло насилно рушење ограде, тада је обезбеђење Председништва одреаговало, без употребе оружја, и минималном употребом силе их вратило иза ограде", казао је Вучић на конференцији за новинаре у згради Председништва.

Вучић је демантовао да се ради о приватном обезбеђењу.

"Ни о каквом приватном обезбеђењу није реч, реч је о лицима војске који су штитили и Тадића кад је био овде. Они су само штитили закон, реаговали су веома благо и резултат позива на упад у зграду Председништва је једна огреботина", рекао је Вучић.

Према његовим речима, то је за наук свима.

"Они који шаљу децу на протесте морају да преузму одговорност. Да су прескали ограду у Белој кући, треба да знају да би били изрешетани. У Србији то тако неће бити. Користим прилику да позовем припаднике војне полиције и специјалних јединица да не поштују стрикно закон, да им дозволе све. Следећи пут да не буде обезбеђења, само девојке, које ће им рећи како да се понашају", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће тражити да се склоне све ограде.

"Само да не улазе унутра, да не покушавају насиљем да заузимају институције, то им неће бити дозвољено", рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао и да је у шетњи током протеста било "између 356 и 384 људи".

Он сам, како је рекао, није био у згради Председништва.

"На несрећу, нисам био у Председништву, да јесам, рекао бих им - пустите их нека раде шта хоће, нека бацају папире, ...Ја сам са Синишом (Малим) спремао инвестициони план, тек сам око 12.20 ноћас добио информацију да је био неки инцидент...Ово је упозорење да се нешто не би догодило у будућности", рекао је Вучић.

Како је рекао, урадиће све да се "овакве ситнице више не понове".

Вучић: На два округла стола без предлога опозиције

Александар Вучић је рекао и да после два округла стола на Факултету политичких наука у Београду "нема никаквих предлога '1 од 5 милиона'".

"Биле су две теме округлих столова - бирачки списак и финансирање кампање...Они дођу да би давали изјаве за телевизију, нису изашли са озбиљним предлозима. Дођу да би рекли - ми идемо у бојкот", казао је.

Вучић је рекао да ће прихватити "захтеве опозиције које се тичу финансирања политичких партија".

"Ви нам кажите како да уредимо финансирање политичких партија, ми ћемо да прихватимо 99 одсто ваших захтева. За бирачки списак ћемо 100 посто да прихватимо све предлоге. Само коначно то урадите. Они неће да кажу да је све прихваћено...хоћете завесе, шта год хоћете, увешћемо и додатну јавну набавку, шта год...", казао је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ до каквог је инцидента дошло током конференције за медије.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА