Најновије

ДАЧИЋ САЗВАО СРПСКЕ АМБАСАДОРЕ: Саопштио нова наређења и планове за Косово и Метохију!

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас у Министарству са амбасадорима Републике Србије.

Ивица Дачић (Фото: mfa.gov.rs)

Шеф српске дипломатије разговарао је с амбасадорком Мисије Србије у Унеску Тамаром Растовац Сиамашвили, амбасадорком Србије у Чешкој Вером Маврић и амбасадором Србије у Ирану Драганом Тодоровићем.

Током одвојених састанака са амбасадорима Дачић их је детаљно информисао о ситуацији на Косову и Метохији, као и о једностраним актима Приштине који су довели до прекида дијалога и разговора, али и до блокаде Бриселског процеса и долажења до компромисног решења.

Министар је пренео и о чему је разговарао с највишим званичницима других земаља у протеклом периоду, те поновио спољнополитичке приоритете Србије и наложио појачано ангажовање амбасадора у складу са националним интересима Србије.

Амбасадори су детаљно изложили министру ситуацију у земљама у којима представљају Србију, с посебним освртом на билатералне односе Србије са тим земљама, али и о појачаним активностима у циљу јачања позиције Србије на мултилатералном плану, посебно у предстојећем периоду када Приштина аплицира за чланство у бројним међународним организацијама.

Нова председница Европске комисије писала Харадинају! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА