Најновије

РУСКИ АМБАСАДОР СТАО У ОДБРАНУ СРБА! ЗАГРМЕО НА ЗАПАД ЗБОГ УЦЕНА: Земље повлаче признања Косова због неспособности лажне државе!

Земље "Квинте" позвале су данас Приштину и Београд да што пре обнове дијалог и истакле да Приштина мора да укине таксе, а Београд да обустави кампању за повлачење признања независности Косова.Тим поводом, огласио се и амбасадор Русије у Србији Александар Боцан- Харченко истичући да није уочиоапсолутно ништа ново или охрабрујуће у изјави земаља такозване „Квинте“.

Александар Боцан-Харченко (Фото: Јутјуб)

- Обновити дијалог је могуће само енергичним радом са Приштином и вршењем притиска на Приштину у циљу да се укину таксе и да се не допусте акције уз примену снаге.

Какву везу има питање успостављања дијалога са повлачењем признања једнострано проглашене независности Косова? То је суверен посао других држава које схватају неспособност косовске лажне државности, као и то да се она коси са међународним правом.

Нико није покренуо задатак да се спречи гурање Косова у међународне институције супротно међународном праву.

Такође није јасно зашто се ради о евроатлантским интеграцијама. „Квинта“ поново игнорише став Србије о војно-политичкој неутралности. Стварност је таква да Београд води претприступне преговоре само са Европском унијом.

Дакле, тешко да ова изјава може да спада међу оне које омогућују да се каже: „Урадили смо све за обнављање дијалога…“

Сматрамо да се унапред стварају предуслови да се Београд још једном окриви за неуспех дијалога- написао је Боцан- Харченко на Твитеру.

Хитан састанак Дачића и Боцан-Харченка! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА