Најновије

НИЈЕ ИХ СРАМ: НАТО љут на руске пилоте који су пратили Шојгуа!

Маневар руских пилота током инцидента изнад Балтика у којем се ловац НАТО-а приближио групи руских војних авиона, у којој се налазио и министар одбране Русије Сергеј Шојгу, представник НАТО-а оценио је као небезбедан.

Ратни авиони (Фото: pixabay. com)

„Након што је извршена процена намера руских авиона, два ловца Ф-18 су скренула лево како би се одвојила од авиона који су пресрели“, цитира Си-Ен-Ен представника НАТО-а.

„Мало пре тога, један од руских ловаца Су-27 је такође скренуо лево и умало пресекао путању једног од Ф-18 на небезбедан начин“, изјавио је саговорник телевизије.

„Захваљујући брзој и професионалној реакцији пилота једног од Ф-18, избегнута је потенцијално опасна ситуација за оба авиона“, навео је он.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да се инцидент догодио када је авион са министром, у пратњи два ловца Су-27 Балтичке флоте Русије, из Калињинграда летео у Москву. Авиону, у којем се налазио Сергеј Шојгу, покушао је да се приближи Ф-18, али су пилоти руских ловаца отерали авион НАТО-а, не дозвољавајући му да се приближи.

Руске ваздушне снаге сатиру терористе у Кабанију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА