Најновије

АМФИЛОХИЈЕ НИКАД БРУТАЛНИЈИ ПРЕМА МИЛОГОРЦИМА: Смета им "Тамо далеко“?! Одрекли се краља Николе, а устоличују Велику Албанију!

Митрополит црногорско приморски Амфилохије оценио је да је кривична пријава министра културе ЦГ Александра Богдановића, због хуманитарног концерта у Херцег Новом, сведочанство неразумља једног човека, али и оних који су га поствили на то место.

Митрополит црногорско приморски Амфилохије (Фото: Јутјуб)

“То је сведочанство неразумља министра културе и то није култура, него њено порицање и некултура најгоре врсте. То није први пут од њега и то је знак његове необразованости, што је и доказ његов предлог да икону Богородице Филермосе стрпа у ону пећину. Све то показује да је он залутао у културу и поставља се питање ко је таквог човека и поставио на то место. Нека Бог да разума и њему, али и властима да нађу једног нормалног човека да буде на тако значајном месту, рекао је митрополит Амфилохије.

Поводом заставе на коцерту која је Богдановићу такође спорна митрополит Амфилохије каже да је то црквена застава, а тробојка је и застава краља Николе Петровића.

“Порицати тробојку, а представљати се за министра Црне Горе не спада у нормалне ствари. Песму „Тамо далеко“ пева сва Европа. Бити против те песме у Црној Гори и то у име Црне Горе, поставља питање која је то Црна Гора. То није моја и Црна Гора Петровића. То није Црна Гора, то је Монтенегро. Све оно што се чуло на Канли кули смета тој дружини која је пљунула на краља Николу и одрекли су се оних гробова за ослобођење Косова и Метохије 1912. и 1913. године и велико је питање докле ће ићи то одрицање. То је срамна прича о одрицању од Косова и Метохије и срећа је да је краљ Никола предао кључеве Дечана тадашњем митрополиту, а потом и патријарху Гаврилу Дожићу, а њих смо нашли код ногу Светога Петра. Дакле кључеви Метохије су у Цетињском манастиру, а они који се тога одричу одричу се изворне и праве Црне Горе. Они могу да раде шта хоће, али Косово и Метохија остају саставни део Црне Горе, као што је то било од времена Војислављевића, Балшића, па све до Петровића. Косово и Метохија је темељ Црне Горе. Они који се свега тога одичу боре се против, како кажу, Велике Србије, али устоличију Велику Албанију”, додао је митрополит.

Он је истакао да му је јављено да су недавно Шиптари упали и у манастир Бешку, али нису домаћи, него из Скадра и Америке.

“Упали су у храм тврдећи да је то њихово. Слично се догодило и у Свачу, седишту Јована Владимира, јер и то они сматрају албанским и читав простор све до Бара. Њихов сународник из Остроса присваја и цркву на Румији, а Влада Црне Горе прети да ће да сруши тај храм. Не разумем у име чега они то хоће да руше”, закључио је митрополит Амфилохије.

Прочитајте ОВДЕ коју четничку песму је певао премијер ЦГ Душко Марковић.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА