Најновије

АПСУРДНА ПРЕСУДА ТРЕСЕ СРБИЈУ: За цепање плаката са Вучићевим ликом казна 10.000 динара! Судија активисти претио и робијом!

Активиста и један од оснивача Локалног фронта из Краљева Бранислав Сеничић осуђен је на новчану казну од 10.000 динара зато што је пре две године цепао и цртао по плакатима Александра Вучића.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Судија Уставног суда који му је изрекао пресуду, рекао му је да је још добро прошао, јер је могао бити осуђен и на затворску казну.

У Краљеву су 20. марта 2017. приведена три одборника Локалног фронта који су цепали и прелепљивали плакате тадашњег председничког кандидата Александра Вучића. Све се догађало испред хале у којој је сутрадан Вучић одржао предизборни митинг. Читаво Краљево било је облепљено плакатима које је чувала полиција, а активисти Локалног фронта су перформансима желели да докажу, и успели су у томе, да полиција није радила у служби грађана, већ у служби СНС-а.

“Град је био пун полиције чије једино задужење је било да чува плакате. Ми смо их током дана склањали, јер су били излепљени и на недозвољеним местима, по трафо станицама. Полиција нас је пратила у стопу и кад год ми скинемо или цепнемо плакат, следила је легитимација”, прича „осуђеник“ Бранислав Сеничић.

У ноћи када је „пао“ са још двојицом активиста Локалног фронта „суочавао“ се са плакатима којима је била облепљена хала у којој је Вучић сутрадан требало да одржи митинг.

Сеничић каже да су пришли билборду са намером да га попрскају када је наишао полицијски комби са гомилом полицајаца. Ухапсили су их и одвели у станицу где су их током ноћи саслушавали. Процес против Сеничића вођен је од прекршајног суда, а на крају је завршио пред Уставним судом, где је одбијена његова уставна жалба на одлуку Прекршајног апелационог суда у Крагујевцу, па је осуђен „због нарушавања јавног реда и мира“.

“Не знам на који начин смо нарушавали јавни ред и мир. Желели смо да видимо да ли полиција о трошку народа ради свој посао или чува билборде. Међутим, судије су то другачије схватиле”, истиче Сеничић.

Он додаје да је само за плакате прелепљене преко хале у Краљеву утрошено 20.000 евра.

Иако су правна средства у Србији утрошена, наш саговорник истиче да се не мири са пресудом Уставног суда и да ће се обратити међународном суду у Стразбуру, не због висине казне, већ, како каже, због апсурдности саме пресуде.

Прочитајте ОВДЕ нову идеју бившег шефа ЦИА за Балкан, а тиче се КиМ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА