Најновије

ПЈОНГЈАНГ ПРЕКИДА МИРОВНЕ ПРЕГОВОРЕ СА ЈУЖНОМ КОРЕЈОМ, А ЗА СВЕ КРИВЕ ВЛАСТИ У СЕУЛУ: Њихов председник је стварно бесраман човек!

Северна Кореја прекинула је све даље мирновне преговоре са Јужном Корејом. Пјонгјанг је навео да је апсолутни кривац за ту одлуку Сеул.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Пјонгјанг је то саопштио након говора јужнокорејског председника Мун Џае Ина у ком је поводом обележавања Дана ослобођења Кореје од јапанске владавине, обећао једињење Корејског полуострва до 2045. године.

Председник Мун је у говору додао да је денуклеаризација Корејског полуострва велики проблем и да су преговори између севера и југа у потпуности замрли.

Северна Кореја је у саопштењу довела у питање оправданост преговора када "Јужна Кореја наставља са заједничком војном вежбом са САД, а истовремено говори о мирној економији или мирном режиму".

- Упитно је колико је јужнокорејски председник разборит. Наиме, с једне стране прича о преговорима између Севера и Југа, а с друге стране вежба ратне сценарије путем којих планира да уништи већину наше војске у 90 дана. Ради се о стварно бесрамном човеку - наводи се у саопштењу.

У међувремену, Северна Кореја је опет испалила две ракете у море крај источне обале, саопштила је јужнокорејска војска, што је шести такав тест у мање од месец дана.

Ким надгледао лансирање крстарећих ракета, Јужна Кореја одмах реаговала! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА