Најновије

ПРЕБИЈЕНИ ОРГАНИЗАТОР ПРОТЕСТА ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ: Марковић тврди да је војна полиција прекршила овлашћења!

Организатори протеста "Један од пет милиона" предали су на писарници зграде Радио телевизије Србије снимке инцидента који се догодио у суботу испред зграде Председништва јер, како наводе, грађани Србије на тој телевизији нису могли да виде шта се догодило, нити да чују друго мишљење о том инциденту.

Срђан Марковић (Фото: Јутјуб)

Један од организатора протеста Срђан Марковић саопштио је да је поднео кривичну пријаву против НН лица због спречавања скупа и насилничко понашање.

Он је показао и правилник о овлашћењима војне полиције који је, како тврди, прекршен на више начина.  

"Војна полиција није имала право да ради ништа у јавном простору за које је надлежна искључиво полиција. Они су имали надлежност на самом улазу и у самој згради. Они када су излетели из зграде, нису упозорили и нису се представили као што је правилником речено. Да би применили силу, ја сам морао да се опирем или да се не дам", навео је Марковић.

Примена силе, додаје Марковић, би била правилна да су га, како каже, "мирно скупили и ставили на земљу" као што то полиција генерално ради приликом хапшења и после предали полицији.

"Они то нису урадили већ су применили прекомерну употребу силе и насилно кренули да ме бију што није по ниједном правилнику и што је буквално насилничко понашање", закључио је Марковић.



Прочитајте ОВДЕ какву је казну добио активиста из Краљева само зато што је цепао плакате са ликом Александра Вучића.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА