Најновије

УСТАШКО ЛУДИЛО МОЗГА: Суд забранио, али Томпсон и даље кличе "за дом спремни"

Хрватски певац Марко Перковић Томпсон, познат по глорофиковању усташтва, доказао је поново да му судске пресуде за употребу поклича "за дом спремни" не значе ништа и да непоштује хрватске институције, односно судску власт, пише данас загребачки портал "Index". 

Томпсон (Фото: Јутјуб)

Томпсон је, наиме, на свом Фејсбук профилу објавио видео запис са синоћњег концерта у Широком Бријегу, одржаном поводом дана тог места и верског празника Велике Госпе, где је у присуству, како се наводи, више десетина хиљада људи, упркос изреченој судској пресуди отпевао спорну песму "Бојна Чавоглаве", која почиње тим усташким покличем.

Уз видео запис дела концерта види се и чује како Томпсон кличе "за дом", а публика урлајући узвраћа "спремни", а следи и текст "кажњене" песме.

Тиме је, наводи се, Томпсон заправо доказао да не поштује хрватске институције, односно судску власт.

Високи прекршајни суд у Хрватској одбио је жалбу макарског певача Роса и потврдио првостепену пресуду којом је он кажњем новчано са 1.000 куна, зато што је пре четири године отпевао Томпсону песму са спорним усташким поздравом.

Одлука овог суда објављена у хрватским медијима пре два дана и изазвала је оштре полемике у јавности.

У пресуди Високог прекршајног суда изреченог Роси јасно стоји да је поздрав "за дом" и "за дом спремни" коришћен и као званични поздрав усташког покрета НДХ који је настао од фашизма и заснован на расизму па тиме симболизије мржњу према људима различите расе, верског и етничког идентитета.

Амфилохије жестоко одбрусио Црногорцима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА