Најновије

ВЕЉА ОТКРИО МРАЧНУ ПРЕДСЕДНИКОВУ ТАЈНУ: Вучић је био против, а онда је Николић притиснуо... (ВИДЕО)

Лидер Нове Србије и некадашњи министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић каже да су Александар Вучић и Зорана Михајловић на Влади гласали против аутопута и додао да је молио Томислава Николића да, како је рекао "притисне", пошто је све са Кинезима било договорено. "Онда је Николић притиснуо и ми смо добили аутопут", каже Илић.

Велимир Илић (Фото: Јутјуб)

Велимир илић је рекао да је он радио Коридор 11 и да се на томе радило још у Влади Војислава Коштунице.

"Неки нису били за то, пирчало се тада Веља прави пут до своје куће, па су онда Војвођани то блокирали. Али то је почело, ми смо се изборили да то постане европски коридор. Ја сам тада причао са Ђанијем де Микелисом. Када је то европски коридор ти значи да можемо да добијемо кредите и повластице, то је било 2007, борба за тај коридор је била дуга. Ја сам почео радове да искористимо ту причу. Ми смо такође били против да се асфалтира јер је подлога лоша, онда је дошла Зорана Михајловић и рекла два министра нису асфалтирала и онда је асфалтирано па је пукло".

Поручује да је добро што је урађен коридор, али подсећа да је он отворио део од Обреновца до Љига 2014. године.

"Ми смо увели Кинезе и урадили пројектну документацију, први део од Љига до Прељине сам ја урадио. Ја сам журио да се заврши, јер је са Кинезима договорено да Пут свиле иде из Бара, то је био договор са председником и премијером Кине. Касније је Рама позвао наше у Тирану и онда је договорено да иде из Драча. Ми смо ту битку изгубили неодговорним политичарима, да је то дошло из Бара био би развој за Србију, Црну Гору, Републику Српску. Ни у једном нашем пројекту није био аутопут од Приштине до Ниша, ми смо изгубили стратешки важну позицију да будемо саобраћајни центар на Балкану, сад је Приштина чвориште".

Како је рекао није позван на отварање и додаје да му је било жао што није био на отварању Љига јер је, наводи, највећи део те деонице урадио као министар.

"Траса Љиг-Обреновац је најјефтинији аутопут у Србији по километру. Од Љига до Прељине је изванредно урађено, коштало је 308 милиона евра. Грађани Србије ће добити аутопут што је био и мој циљ и да што пре дођемо до Црне Горе".

Илић је навео да су радови на деоници Љиг-Обреновац трајали пет година, односно 10 километара годишње у просеку. Такође, додаје, Грделица је рађена шест година, односно четири километара годишње.

"Могло је брже и боље. Ми немамо наше фирме које прате ту градњу, ушли су неки приватници и уништили наше фирме, свако данас гради аутопут. Некад смо имали гиганте који су радили најбоље путеве широм света. Ја нисам љубоморан, срећан сам, нека га отвори ко хоће јер Ибарска је магистрала смрти. Али не треба се много хвалити и правити феште, ја сам радио и нисам много отварао. Урадио сам 4000 километера путева, толике мостове и Мркоњић је радио са мном".

Зашто радикали траже хапшење Вучића и брнабићке сазнајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА