Најновије

ЗАПАД СПРЕМА ЛИКВИДАЦИЈУ СРПСКЕ И ГВОЗДЕНУ ГРАНИЦУ НА ДРИНИ! Паклени НАТО план против Срба, нема дилеме, Палмер је открио шта нас чека!

НАТО не одустаје и притисци су јаки, јер је јака и тежња да се цео Балкан увуче у Алијансу, каже проф. др Срђа Трифковић, публициста и историчар, коментаришући изјаву заменика помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Метју Палмера.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Подсетимо, Палмер је поручио да САД подржавају споразум три најутицајније странке у БиХ, којим је утврђен компромис као пут напретка када је реч о ЕУ, НАТО и формирању власти и поред противљења Бањалуке свакој идеји да РС буде део НАТО.

- Реч је о дугорочном пројекту који има за циљ поравнање терена за, евентуално, Кинезе који желе да конструишу свој транзитни коридор од Пиреја и Солуна ка централној Европи - каже Трифковић.

Говорећи о БиХ, каже да би чланство у НАТО значило да Дрина по први пут постаје граница са великим Г и у пуном смислу те речи.

- Срби из Републике Српске и Србије били би раздвојени баријером која би била, не само формално-правна као што је сада, већ у пуном капацитету геополитичка и геостратешка - каже Трифковић за Пинк.

Додаје да би чланство БиХ у НАТО, са становишта ширих стратешких и дугорочних планова, на западу било посматрано као корак ка ликвидацији РС, што и јесте крајњи циљ.

- Од Републике Српске желе да оставе само празну љуштуру која можда има само име, а када би БиХ заиста ушла у НАТО, тиме би био завршен процес ликвидације, који је започет док се још ни мастило на Дејтонском споразуму није осушило - каже Трифковић.

Прочитајте ОВДЕ исповест најозлоглашенијег борца ИД који се вратио на Косово.

Извор: ТВ Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА