Најновије

ДАМАСК ОСУДИО УЛАЗАК ТУРСКОГ ВОЈНОГ КОНВОЈА НА СВОЈУ ТЕРИТОРИЈУ: То је агресија и страшно кршење територијалног интегритета Сирије!

Министарство иностраних послова у Дамаску најоштрије је осудило улазак конвоја турских оклопних возила с муницијом у Сирију и додало да сматра Анкару "потпуно одговорном за последице овог снажног кршења суверенитета и територијалног интегритета Сирије".

Турска војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Сиријски државни медији тврде да турске снаге желе да помогну побуњеницима у Хан Шејкуну који се боре против офанзиве сиријске владе, називајући тај чин агресијом.

Док Турска није званично коментарисала наводе о конвоју, Дамаск упозорава да "овакво непријатељско понашање турског режима" неће утицати на офанзиву сиријске војске у Хан Шејкуну, који се налази у Идлибу, дуж главног ауто-пута од Дамаска до Алепа.

Турска подржава неке побуњенике на северозападу Сирије и разместила је снаге у Идлибу у договору са Русијом, подсећа Ројтерс. 

Сиријска опсерваторија за људска права саопштила је да су ваздушни удари погодили положаје око турског конвоја, који је застао на ауто-путу на северозападу Сирије. Та група са седиштем у Лондону такође наводи да је један борац из редова побуњеника који је био у пратњи конвоја убијен, а да су други рањени.

Прочитајте ОВДЕ све детаље око ове офанзиве која је одлучујућа.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА