Најновије

ЛИНТА НИКАД БРУТАЛНИЈИ: Данашња Хрватска проусташка држава чији је темељ геноцидна НДХ и усташтво!

Председник Одбора Народне скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта рекао је поводом истицања усташке заставе на огради дечијег игралишта у Сплиту да усташке снаге некажњено воде жестоку кампању мржње према Србима, те позвао Министарство спољних послова Србије да уради извештај о рехабилитацији НДХ и усташтва у Хрватској и представи га међународној заједници.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Он је истакао да је то нужно пошто Хрватска није спремна да се суочи са својом геноцидном и злочиначком прошлошћу. Линта је подсетио да је у Сплиту последњих година учестало исписивање усташких и нацистичких графита на зидовима зграда, дечијих вртића, школа и на другим местима, саопштено је из Савеза Срба из региона.

- У питању су графити којима се шири мржња и позива на убијање Срба - "Србе на врбе", "Убиј Србина", "Нож, колац, Јасеновац", "Србосјек сиче, четник виче", "Мрзим школу и Србе", усташко "У", "За дом", "НДХ", кукасти крст и друго - указао је Линта.

Он је навео да су у том граду чести случајеви оштећивања аутомобила са српским таблицама - бушење гума, гребање лимарије, исписивање србмрзачких графита, те разни други начини, као и да се почетком ове године десио бруталан напад усташа на ватерполисте Црвене звезде, а затим скандалозно исмевање Звездиних ватерполиста ватерполиста на сплитском карневалу.

- Апсолутно је сигурно да организатори и починиоци злочина из мржње и многи други који су се дешавали и дешавају се у Сплиту и широм Хрватске неће бити кажњени, ако и којим случајем буду идентфиковани и ухапшени, ради симулирања да је Хрватска тобоже правна држава, веома брзо ће бити пуштени на слободу - рекао је Линта.

Он је закључио да је сваком ко зна шта се у Хрватској дешава потпуно јасно да је данашња Хрватска проусташка држава чији је темељ геноцидна НДХ и усташтво.

На Преображење затворили улаз у православни храм! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА