Најновије

СВЕТ У ШОКУ! НИКО НЕ ЗНА КАКО СУ ТО ИЗВЕЛИ: Израелски Ф-35 летео изнад Сирије а да га нико није детектовао!

Израелски бомбардер Ф-35 је наводно, неприметно летео изнад Сирије и Ирака током напада на базу Хашад Ал Шабија у покрајини Салахедин прошлог месеца, пренео је руски ваздухопловни вебсајт Avia.Pro.

Ф-35 (Фото: pixabay. com)

Цитирајући информације које су пружиле ирачке обавештајне службе, Avia.Pro је известио да је главни разлог што их ирачка и сиријска ваздушна одбрана нису открили је због технолошких могућности Ф-35, који су им наводно омогућили маскирање у америчке ратне авионе.

„Стручњаци напомињу да би на овај начин израелска војска могла добро да збуни руски и сиријски систем противваздушне одбране, С-400 и С-300, пружајући заштиту ваздушног простора преко АТС-а. Међутим, важно је имати на уму да такве информације остају без коментара Министарства израелске одбране “, наводи Avia.Pro

"Штавише, стручњаци обраћају пажњу на чињеницу да су неколико дана раније израелски медији објавили да су руски електронски ратни системи спречили израелске Ф-35 да лете изнад Сирије, што указује да су слични покушаји већ предузети", додали су они.

Израел још увек није коментарисао наводе да су њихови ратни авиони били одговорни за бомбардовање базе Хашад Ал Шабија у ирачкој Салахединској влади.

Међутим, од тада ирачка влада упозорава да ће њена војска оборити било коју неовлашћену летелицу која уђе у њихов ваздушни простор.

Војска кренула право на Кан Шејкун! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА