Најновије

TEРОРИСТИЧКА ИМПЕРИЈА У СИРИЈИ СЕ РУШИ КАО КУЛА ОД КАРАТА: Слабије фракције крећу на ХТШ, да ли је крај рата близу?

Терористичке групе са севера Сирије налазе се у расулу након најновијих успеха Сиријске арапске армије. Супарничке терористичке фракције већ се међусобно оптужују о томе ко је крив за пораз.

Протурска тзв. Сиријска слободна армија оптужила је Хаџат Тахрир ал Шам да су одговорни за губитак неколико кључних насеља на југју Идлиба. 

Ахмед ал Сауди, портпарол тзв. ССА, оптужио је ХТШ да су покрали тенкове и опрему од ССА али да упркос томе нису били способни да зауставе Сиријску арапску армију. Ал Сауди је рекао да уместо да на бојном пољу зауставе САА, ХТШ сада шаље сиријску омладину у самобилачке нападе алудирајући на низ напада бомбаша самоубица који су се одиграли у последња два дана.

Подсећамо ХТШ и ССА водили су низ међуособних битака у провинцији Идлиб од 2017. године из којих је ХТШ изашла као победник наметнувши услове мира својим супарницима. Као последицу, ХТШ редовно одузима опрему из магацина ССА, хапси њихове официре под разним оптужбама, а чести су и оружани окржаји.

Међутим, оваква оштра изјава представника ССА показује да најновији порази ХТШ на југу Идлиба и губирак територије мењају однос снага и да би тзв. ССА могла да прекине вазални положај који тренутно има према ХТШ. САА се нада да би могло доћи и до новог грађанског рата међу терористичким фракцијама у Идлибу што би олакшало уништење ХТШ на северу Сирије.

Како је рањен сиријски генерал сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА