Најновије

ВОЈСКА СРБИЈЕ ЋЕ ОСВЕТЛАТИ ОБРАЗ НАЦИЈЕ НА ЦРВЕНОМ ТРГУ! Свет ће видети да смо достојни својих предака!

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је за Србију велика част што је добла позив од руског руководства да Војска Србије учествује у Паради победе 9. маја 2020. у Москви и истакао да руски председник и министар одбране Владимир Путин и Сергеј Шојгу цене допринос Србије у победи над фашизмом.

Војска Србије (Фото: vs.rs)

Он је рекао да је било времена када се ова земља одрицала своје антифашистичке прошлости па самим тим и своје антифашистичке будућности.

- На Црвеном тргу орден је добио Стјепан Месић, а није одликован нити је било иједног српског војника. Ми смо учествовали у победи, није учествовала никаква хрватска држава, него су на првом месту учествовали Срби, рекао је министар Вулин.

Он је додао да још није одлучено која ће јединица Војске Србије и у ком броју учествовати у Паради победе, али да ће "осветлати образ нацији".

- Врховни командант ће бити поносан, држава ће бити поносна. Имамо сви ми разлога да се поносимо. Бићемо на Црвеном тргу, сврстаћемо се као што су се и наши преци сврстали у ред победника, у ред оних који су спасили планету од највећег зла које је икада постојало - од зла нацизма и фашизма. Када будемо марширали Црвеним тргом, читав свет ће моћи да види какве људе имамо, да смо достојни својих предака, рекао је Вулин.

800 година аутокефалности српске цркве и 105 година од чувене победе наше војске! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА