Најновије

АМЕРИКУ БРАНИ САМО 6 СТРАТЕШКИХ БОМБАРДЕРА: Сенатор САД открио шокантне податке, замена стиже тек 2025! (ВИДЕО)

Само шест од укупно 61-ог стратешког бомбардера Б-1Б је борбено исправно, објавио је Ер Форс магазин у интервју са америчким сенатором Мајком Раундсом.

Б-1Б (Фото: Јутјуб)

Магазин је цитирао изјаву сенатора који је члан Комитета за оружане снаге у америчком Сенату у којој се наводи да је од 61-ог авиона, 15 на разним оправкама, док се чак 39 тренутно налази ван оперативне употребе.

Роундс је током заседања Комитета за оружане снаге, рекао како је флота бомбардера Б-1Б “Усред интензивног одржавања и модернизације” на шта је генерал Хајтен заменик команданта здруженог штаба затражио од законодаваца да се обезбеде већа средства за одржавање Б-1Б како би се превазишли проблеми у одржавању већег броја оперативних авиона.

“Извукли смо максимум из ових авиона, потребно је извршити преглед и деломичну модернизацију за коју нам требају већа средства” рекао је Хајтен.

Генерал Тимоти Реј, је рекао да је неопходна инспекција свих Б-1Б како би се утврдило реално стање флоте, будући да су ови бомбардери ушли у састав ваздухопловства Сједињених Држава током 80-их година, иако су прву борбену мисију извршили тек 1998. године. Од тада овај авион је представљао “радног коња” америчког ваздухопловства, што за последицу има јако лоше стање флоте ових бомбардера.

Б-1Б представља врло проблематичан авион чији је развој обележен низом инцидената и одлагања. Развој овог авиона је започео почетком 60-их а први серијски авион је испоручен тек 1988. године. Тренутно се у САД-у развија авион Б-21 Раидер који би требао бити замена за Б-1Б а чије увођење у оперативну употребу се очекује после 2025. године.

Б-1Б се често пореди са руским стратешким бомбардером Ту-160 због њихове визуелне сличности. Ипак, ради се о два авиона тотално различитих могућности и намене.

Прочитајте ОВДЕ у чему је то Америка немоћна.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА