Најновије

"ДЕЛИЈЕ" У ТРАНСУ! Звезди у леђа гледа Партизан на УЕФА ранг листи! Оно што је чека од 2020. године распаметиће навијаче!

Црвено-белима је из петогодишњег обрачуна испала сезона 2014/15, а дописана су јој 2,50 бода освојена из утакмица против Судуве и Хелсинкија. За сваку победу по бод (Судува и Хелсинки код куће) и за реми пола бода (Судува у гостима). Било би још боље да није било пораза у Финској или да је Судува побеђена у оба меча.

Делије (Фото: Јутјуб)

Ипак, Звезда је тренутно на 70. месту на ранг листи, а успела је да претекне не само вечитог ривала него и Милан, Селту, Фиорентину, Спартак из Москве...

Српски шампион има сјајну шансу за озбиљан напредак, јер сваки добар резултат значи огроман скок на лествици. Рецимо, поновљен учинак из претходне сезоне или оне пре ње, значио би долазак надомак ТОП 50. А то значи практично сигуран повлашћен статус све до плеј-офа за Лигу шампиона и Лигу Европе 2020. године. Такође, Звезда идућег лета губи само 0,25 (сезона када је Каират избацио Београђане), и 2021. остаје без само 1,50 бодова. Ова и две наредне сезоне су изузетно битне за црвено-беле.   

Што се тиче Партизана, освојио је мање бодова од Звезде, по бод за две победе против Конахса), а из сезоне 2014/15. остао је без 2,00, тако да је практично на истом учинку као пред старт сезоне. Одиграо је и два меча мање од црвено-белих, па је тренутно 75. на ранг листи. 

Чукарички је зарадио 2,50 бода (две победе и реми), док је Раднички разочарао - тек 0,50 за онај један реми код куће са Флором. И док су  Нишлије поквариле шансу да на ранг листи националних шампионата рапидно напредујемо Звезда и Партизан имају прилику то да надокнаде. Тренутни учинак Србије је шест победа, три ремија и три пораза (сва четири клуба заједно), што када се сабере и подели са бројем учесника даје 1,875 бодова. 

Србија је на 18. позицији, није далеко од жељеног 15. места и два места у Лиги шампиона (колико ће наредне сезоне имати Хрвати). Али, постоји оно али! Тренутно ту на 15. позицији Кипрани који нам беже нешто мање од 3,00 бода, међутим није то тако мало као што изгледа.

Наиме, нама су остала само још два клуба у игри, а свакој земљи испред нас три или више. Истина, бодови се деле на број учесника, међутим шансе су вам свакако веће са више клубова. Наравно, уколико би и Црвена звезда и Партизан успели да се докопају групних фаза, па и тамо бриљирају, наредног лета бисмо можда могли на много озбиљнијим темељима да се бавимо и оваквим темама.  

Познато када би Огњен Кузмић могао поново да игра кошарку! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА