Најновије

ДРАМАТИЧНА ПОРУКА МАРКА ЂУРИЋА: Ово треба озбиљно схватити

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић сматра да ће на власт у Приштини поново доћи неко ко има тврду позицију према Србима.

Ђурић (Фото: kim.gov.rs)

Марко Ђурић је, гостујући у Дневнику РТС-а, поновио да је неопходно да Приштина укине таксе како би се дијалог обновио и кренуло путем било какве нормализације односа.

"Таксе су на снази од 21. новембра. Готово цела година прође, а да нико из међународне заједнице није предузео ништа. Време је да се прекине са ћутањем и да се гази међународно право", рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију рекао је да, када је реч о промени власти у Приштини, Срби немају чему посебно да се надају.

"Ко год да буде на власти, биће неко од представника сепаратиста. Врло је вероватно да ће их представљати неко познато лице, неко ко се такмичи ко ће да заузме тврђу позицију према Србима. Наше је да радимо за Србе, и то радимо кроз 149 пројеката подршке", истакао је Ђурић.

Говорећи о гоњењу људи који су на Косову починили ратне злочине, Ђурић је рекао да је Србија увек била доследна да се казне ратни злочини без обзира на националност.

"Ако је неко од сепаратиста мислио да је ван правде, треба да зна да ратни злочин не застарева. За разлику од њих и неких других, у Србији постоји јасна подела власти и нећу да се у политичком смислу мешам у рад правосуђа. Као грађанин могу да кажем да сам поносан што не одустајемо од гоњења најокорелијих албанских злочинаца", истакао је директор канцеларије за КиМ.

Подсетио је да Србија врло чврсто одбија да одустане од гоњења јер породице, додаје, заслужују правду.

Канцеларија за прикупљање и документовање ратних злочина над Албанцима у Ђаковици је Специјалном тужилаштву у Приштини предала 12 тужби против Срба, теретећи их за ратне злочине.

Ђурић је рекао да је Београд упозоравао на хајку против Срба.

Сматра да напади на породицу председника Вучића имају везе са његовим односом према питању Косова и Метохије.

Трамп повлачи хиљаде војника из Авганистана у договору са Талибанима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА