Најновије

Споразум престао да важи, Русија предложила Америци мораторијум о ракетама

Другог августа престаје да важи Споразум о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Сергеј Рјабков (Фото: РИА)

Наглашава се да се то догодило на иницијативу Вашингтона.

СССР и Сједињене Америчке Државе потписале су Споразум 1987. године чиме су се обавезале да ће уништити све комплексе балистичких и крстарећих ракета на копну са средњим и кратким дометом.

У октобру 2018. године Трамп је најавио повлачење Вашингтона из споразума због "непоштовања" обавеза од стране Москве, али САД нису пружиле никакве доказе.

Русија је 2019. године, као одговор на акције САД, суспендовала своје учешће у Споразуму.

Заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков је саопштио да је Русија предложила САД-у и чланицама НАТО да се уведе мораторијум на размештање ракета средњег и кратког домета. 

„Представницима НАТО-а и Америци смо предложили да размотре могућност увођења мораторијума на распоређивање ракета попут оног који је најавио и председник Русије Владимир Путин лично рекавши да Москва неће распоређивати те ракете све док Америка то не учини прва“, рекао је Рјабков.

Светске силе шаљу у Србију 5 великих играча! Један од њих ће забити глогов колац у срце Приштине! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА