Најновије

СТАМАТОВИЋ НЕ ОДУСТАЈЕ: Кад Трамп може да купи Гренланд, зашто Србија не би КиМ уступила Русији

Међународно право дозвољава да се део једне суверене територије уступи другој сувереној држави све док та операција није извршена насилно, односно без пристанка представника територије која се уступа, каже Милан Стаматовић, председник Здраве Србије (ЗС).

Милан Стаматовић (Фото: Јутјуб)

Како пример за то он наводи 2017. годину, тачније "заинтересованост Трампа да од Данске купи Гренланд, што су потврдили и амерички стручњаци, професори права са Универзитета Дјук у САД Џозеф Блочер и Мити Гулати", истичући да би "и привремено уступање Косова и Метохије (КиМ) Русији, што предлаже ЗС, било у складу са међународним правом".

“Сматрамо да би држава Србија требало што пре да покрене тај процес како бисмо предупредили "сценарио свршеног чина" који нам припрема НАТО, а тиме би се значајно олакшао и свакодневни живот српског и неалбанског живља на територији српске јужне покрајине, посебно ако се има у виду међународни положај и утицај Русије у свету и њен економски узлет последњих деценија”, каже Стаматовић, чија је странка још увек део Савеза за Србију (СзС).

У саопштењу које он потписује, наводи се да "тренутна ситуација одговара једино представницима политичких и криминалних структура на територији КиМ, одређеним представницима економске и политичке моћи појединих НАТО земаља, као и овлашћеним НАТО лобистима у Србији попут Ненада Чанка, Чедомира Јовановића и неких функционера владајуће коалиције".

Прочитајте ОВДЕ шта је Мирослав Лазански рекао о предстојећем састанку Александра Вучића и Мајка Помпеа.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА