Најновије

ХОРОР! ТАМА С НЕБА ПРОГУТАЛА МЕТРОПОЛУ! Трајало је сат, народ се престравио! Иза свега се крије страшна појава која може да нас уништи!

Бразилска свемирска агенција саопштила је да је број пожара у Амазонији порастао за 83 одсто у односу на прошлу годину, услед сеча шума.

Пожари у Бразилу (Фото: Јутјуб)

Прашуме у бразилском делу Амазоније ове године погађа рекордан број пожара, показују подаци државне агенције за свемирска истраживања.

Институт је податке прикупљене уз помоћ сателита објавио недељу дана након што је председник Бразила Жаир Болсонаро отпустио шефа ове институције због изношења података о сечи шума.

Пожари су довели и до замрачења Сао Паола. Дневна тама која је трајала око сат времена, догодила се око 15 часова, након што су јаки ветрови донели дим из држава Амазонаса и Рондоније које су удаљене од Сао Паола више од 2.700 километара. 

Највећа кишна шума на свету, Амазонија, кључна је у борби против глобалног загревања.

Конзерватори су окривили Болсонара тврдећи да је подстакао дрвосече и пољопривреднике да крче шуму. У међувремену је из америчке агенције НАСА саопштено да је укупан број пожара у Амазонији мало нижи од просечног. Док више пожара гори у Амазонасу и Рондонији, у државама Мато Гросо и Пари је број пожара нижи.

Шумски пожари се обично догађају током сушне сезоне у Бразилу, али се и намерно пале како би се нелегално раскрчила шума и добио простор за гајење стоке.

Подаци Националног института за свемирска истраживања показују да је више од 72.000 пожара горело измеду јануара и августа ове године бразилском делу Амазоније. Ово је највећи број забележен од када су мерења започета 2013. године. Из Института је саопштено да је до прошлог четвртка забележено више од 9.500 пожара, углавном у Амазонији.

Током 2018. године, забележено је укупно 40.000 пожара, навели су из института.

Прочитајте ОВДЕ која је то строго чувана тајна испливала на светлост дана.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА