Најновије

ТРАМП БЕЗ ПАРДОНА УЦЕЊУЈЕ ВЕРНОГ САВЕЗНИКА: Ребнућу ЕУ царине на аутомобиле и даће нам све што хоћемо!

Амерички председник Доналд Трамп каже да ће од Европске уније добити све што тражи јер има "адут у рукаву" - увођење царина на европске аутомобиле.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

"Договарање са Европском унијом је врло тешко; они снажно бране своје интересе", рекао је Трамп новинарима у Белој кући у уторак.

"Наша земља је ипак у предности, а све што треба да урадимо јесте да опорезујемо њихове аутомобиле и они ће нам дати све што тражимо, зато што преко океана шаљу милионе 'мерцедеса". Шаљу милионе 'бе-ем-веа'", рекао је Трамп, преноси ТВ мрежа ЦНБЦ.

Ова претња долази пошто је Трамп почетком овог месеца потписао споразум са ЕУ о повећању извоза америчке говедине и то без царине, што је сјајна вест за америчке пољопривреднике, снажно погођене све јачим трговинским ратом између САД и Кине. Захваљујући том споразуму, Америка ће скоро утростручити извоз говедине у ЕУ на 420 милиона долара.

Председник САД већ је запретио почетком ове године да ће увести царине на увоз возила и ауто-делова из ЕУ и Јапана, али је средином маја одлучио да одложи царину на 180 дана. У међувремену је натерао и ЕУ и Јапан да повећају увоз америчких пољопривредних производа.

Трамп треба да се састане са лидерима ЕУ на самиту Г-7 овог викенда у Француској. Многи очекују да ће самит завршити без заједничког саопштења због трговинских несугласица.

Прочитајте ОВДЕ  зашто је Трамп отказао посету Данској.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА