Најновије

ХИТАН САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ! Српски амбасадори долетели у Београд са свих крајева света, Дачић им представио нови план!

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић информисао је данас у одвојеним разговорима амбасадоре Србије о ситуацији на Косову и Метохији.

Ивица Дачић (Фото: mfa.gov.rs)

Министар је посебно известио амбасадоре о једностраним актима Приштине који су довели до прекида дијалога и разговора, али и до блокаде Бриселског процеса и долажења до компромисног решења.

Шеф српске дипломатијје у разговору с амбасадорима истакао значај посете председника Вучића Сједињеним Америчким Државама и сусрета које је имао у Њујорку.

Дачић је поновио спољнополитичке приоритете Србије и наложио појачано ангажовање амбасадора у складу са националним интересима Србије.

Шеф српске дипломатије сусрео се с амбасадорима у Министараству спољних послова, а они су му детаљно изложили ситуацију у земљама у којима представљају Србију, с посебним освртом на билатералне односе Србије са тим земљама.

Такође, говорили су појачаним активностима у циљу јачања позиције Србије на мултилатералном плану, посебно у предстојећем периоду када Приштина аплицира за чланство у бројним међународним организацијама.

Одвојене састанке Дачић је данас имао с амбасадорком Србије у Краљевини Данској Јасмином Митровић Марић, амбасадором Србије у Либану Елмиром Елфићем, амбасадором Србије у Кенији Драганом Жупањевцем, амбасадором Србије у Белорусији Вељком Ковачевићем и амбасадором Србије у Уједињеним Арапским Емиратима Станимиром Вукићевићем.

Приштини није место у Хелсинкију, али их је звала Могерини! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА