Најновије

ВУЧИЋ НЕ ЖЕЛИ НИ ДА ЧУЈЕ ЗА ЊУ, СРБИЈА У ШОКУ! Маја Павловић штрајк глађу наставља испред Председништва!

Директорка новосадског Канала 9 Маја Павловић предала је на писарници Председништва молбу да је председник Србије Александар Вучић прими и најавила да ће штрајк глађу наставити испред Председништва.

Маја Павловић (Фото: Јутјуб)

Павловић је изразила очекивање да ће је Вучић примити у петак ујутру и подсетила да је, када је долазио на ту функцију, најавио да ће примати грађане од 5.00 до 8.00.

Она је истакла да ће штрајк наставити до испуњење захтева.

“Ако је Вучић, како каже, председник свих грађана, надам се да ће имати слуха и за моје захтеве”, казала је Павловић.

У допису који је предала, између осталог, стоји да је већ трећи пут принуђена да своја права штити штрајком глађу, а намера јој је да буде саслушана јер, како је рекла, зна да је у праву и да је њена борба исправна.

“Вас ћу, председниче, сматрати одговорним ако моје здравствено стање доведете у још већу опасност него што јесте, а достављам вам девет захтева Канала 9 и наглашавам да не тражим да ми се отпишу било какви дугови и да не плаћам таксе, како извештавају неки медији, само тражим своја права која пишу у закону”, прочитала је Павловић део из дописа.

Она је позвала колеге из медија да стану у заштиту струке и да заједно кажу да неће да ћуте док их гасе и да не дозволе да их ућуткују притисцима и разним спиновима.

“Надам се да су и грађани већ одавно увидели да нам извршитељи стижу већ трећи дан, а када ми покренемо поступке у којима тражимо своја права, то траје годинама!, констатовала је власница Канала 9.

Она је подсетила да десет дана штрајкује глађу испред РЕМ и да нико није сишао да је пита како је, нити су покушали да јој помогну.

Студенти поново затражили смену министра Малог

На конференцији удружења "1 од 5 милиона" Павловић је истакла да је важно да се саслушају студенти и њихови захтеви.

Студенти су данас подсетили да су од Ректората захтевали да од премијерке Ане Брнабић затражи разрешење министра Синише Малог.

Валентина Рековић је рекла да је на недавно објављеној Шангајској листи дошло до великог пада Универзитета у Београду за око 100 места, чему је допринео одлазак младих научника из земље.

"На ту ситуацију директно утиче одлазак младих научника који перспективу свог знања не виде у овој земљи", истакла је Рековић.

Она је истакла да докторска дисертација Малог, која је очигледни плагијат, још није оспорена, а да је плагијат потврдиле су све жалбе које су пристигле Одбору за професионалну етику Универзитета у Београду.

Двочасовна блокада упозорења Ректората одржана је 19. јула, а студенти упозоравају да ће организовати нову блокаду уколико до септембра не буду испуњени њихови захтеви.

"Позваћемо све професоре, асистенте, сараднике у настави и студенте на блокаду Ректората и одбрану аутономије и интегритета Универзитета у Београду, као кровне организације високог образовања у Србије" најавила је Рековић.

Маја Павловић, која трећи пут штрајкује глађу, рекла је раније да три месеца после њеног састанка са премијерком Аном Брнабић, када је прекинула тронедељни штрајк, ниједан од њених преосталих захтева није испуњен.

"И даље смо шиканирани на конкурсима на локалном, покрајинском и републичком нивоу. Ове године смо подржани са три пута мање средства него претходних", рекла је Павловић и додала да ниједно јавно предузеће у Новом Саду које је Каналу 9 отказало уговор, неће да га обнови.

Маја Павловић штрајковала је глађу у мају прошле и ове године.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Ивица Дачић сазвао састанак амбасадора који представљају Србију.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА