Најновије

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР ИСПАО СМЕШАН: Кајл Скот провоцирао Боцан-Харченка, а онда му је Путинов човек овим одговором запушио уста!

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко реаговао је данас на поруку америчког колеге Кајла Скoта поводом 80. годишњице потписивања Рибентроп-Молотов пакта, рекавши да је трагедија могла бити избегнута да су западне земље прихватиле предлог Москве о успостављању колективне безбедности.

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко (Фото: Јутјуб)

“Уместо што су исистирале на циничној политици 'повлађивања' како би преусмериле Хитлерову агресију на исток", написао је руски амбасадор на енглеском језику у одговору Скoту који је такође на Твитеру написао да је пре тачно 80 година на данашњи дан потписан "злогласни Рибентроп-Молотов пакт на основу којег су два диктатора тајно поделила Источну Европу на нацистичку и совјетску сферу утицаја".

Мање од месец дана касније, додао Скот, немачке и руске трупе славиле су освајање Пољске у Бресту.

Боцан-Харченко, међутим, каже да покушаји да се Совјетски Савез представи као изазивач Другог светског рата бацају сенку на сећања на милионе Совјета који су дали свој живот како би сломили нацизам и ослободили себе и европске нације.

"Молим вас, да консултујете пресуде из Нирнберга, које су и данас интегрални део међународног права", додао је Боцан-Харченко.

Фотографије на којима се виде премијери западних земаља како се рукују са нацистичким лидерима лако се могу пронаћи, додао је руски амбасадор.

"Проверити 'Чемберлен и Хитлер у Годесбергу, септембар 1938' или 'Минхенски споразум, септембар 1938' ", навео је Боцан-Харченко на Твитеру.

Прочитајте ОВДЕ зашто се удружују Рисија и Француска.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА