Најновије

ХАОС У ПРИШТИНИ! ШИПТАРСКИ ПОЛИТИЧАРИ СВЕСНИ ДА ГУБЕ ПОДРШКУ ИЗ СВЕТА: За лобирање дају крваве милионе!

Косовска власт одлучила да крене у агресивну кампању, и то новцем од трговине оружјем, дрогом... Знатне суме издваја и косовски шеф дипломатије Беџет Пацоли.

Шиптари туча (Фото: Јутјуб)

Албанци су у потпуној паници и страху да ће изгубити подршку великих светских сила за независност Косова, због чега су кренули у најагресивнију кампању до сада. За то су спремили милионе евра, који, како се сумња, долазе од трговине дрогом, оружјем и људима.

Приштинска власт у лобирање креће с једним циљем - да оспори висок међународни углед који је председник Александар Вучић обезбедио Србији, али и да уздрма дипломатију министра спољних послова Ивице Дачића, захваљујући којом је чак 15 држава повукло признање независног Косова.

Ударили на Србију

- Албанци су нарочито уплашени после Вучићевог боравка у САД и подршке коју администрација америчког председника Доналда Трампа пружа Србији. Свесни су да полако губе подршку САД. Плус им је нанет ударац када је пре неколико дана држава Того повукла признање. Зато ће сада да крену са најагресивнијом кампањом до сада. Спремили су милионе евра врло сумњивог порекла. Такође, један од финансијера је и Беџет Пацоли, министар спољних послова и, како се верује, најбогатији Албанац на свету - каже извор Курира.

Шеф дипломатије Ивица Дачић потврђује да Албанци новцем сумњивог порекла покушавају да изгурају своје интересе.

- Нуде паре, моле западне и исламске земље да врше притисак - каже Дачић за Курир. 

Поткупљују људе

Председник Друштва лобиста Србије Ненад Вуковић наводи да је код Албанаца реч о комбинацији неколико различитих извора финансирања.

- Од легалног лобирања, за шта опредељују средства у буџету, до подмићивања које се обавља нелегалним, прљавим новцем, што, наравно, није транспарентно, али даје резултате. Поред тога, косовски Албанци су од великог броја бивших и садашњих доносилаца одлука направили акционаре косовске привреде или им обезбедили уносне синекуре - каже Вуковић.

Врте новац од криминала

Директор Института за националну и међународну безбедност Дарко Трифуновић потврђује да је сумњиво порекло новца којим Албанци лобирају за своје интересе:

- Новац долази из неколико извора. Један је прикупљањем средстава из дијаспоре, други од државних институција, а трећи из организованог криминала. Ту спадају трговина људима, дрогом и оружјем.

И даље траје лов на Србе

Основни суд у Приштини расписао је потерницу против четворице бивших косовских полицајаца српске националности због наводног кријумчарења робе, објавио је Зери. Суд је налог за хапшење четири бивша косовска полицајца издао 2. августа.

Десна рука главног кољача ИД-а живи на Косову! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА