Најновије

ОВО ЗАХТЕВА ЖЕСТОК ОДГОВОР АМЕРА: Северна Кореја оштро упозорила САД! Порука је забрињавајућа!

Северна Кореја је спрермна и за дијалог, али и за конфронтацију са Сједињеним Америчким Државама, изјавио је данас севернокорејски министар спољних послова Ри Јонг Хо, пренела је државна агенција КЦНА.

Ким Џонг Ун и Доналд Трамп (Фото: Flickr)

"Уколико САД још сањају о томе да све постигну санкцијама, морамо или да их пустимо да сањају или да им срушимо снове. Ако покушавају да нам се супротставе санкцијама и не напусте такав конфронтирајући став, то ће бити њихов погрешан прорачун", рекао је Ри.

Он је оптужио америчког државног секретара Мајкла Помпеа да "надвија тамну сенку" над разговоре између две земље, тврдећи да је Помпео више заинтересован за сопствене политичке амбиције него за актуелну спољну политику САД, преноси Ројтерс.

Лидери САД и Северне Кореје Доналд Трамп и Ким Џонг-ун договорили су на састању у демилитаризованој зони између две Кореје у јуну наставак преговора о денуклеаризацији на ниву радних група, али они још нису почели.

Двојица лидера су се састала три пута, у Сингапуру, Ханоју и у демилитаризованој зони између две Кореје.

На другом самиту у фебруару у Ханоју Трамп је одбио захтев Кима да ублажи оштре санкције против Пјонгјанга у замену за распуштање севернокорејског нуклеарног комплекса.

Ево какву је стратегију смислио Макрон за председника САД!Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА