Најновије

СРБИЈИ ПРЕТИ ВЕЛИКА ОПАСНОСТ: Приштина подржава џихадисте! Повратници из Сирије крећу се Србијом!

Министар полиције Небојша Стефановић каже да приштинска власт има благонаклон однос према џихадистима који су се на КиМ вратили са ратишта из Сирије и Ирака.

Исламска држава (Фото: Јутјуб)

"Наше службе раде свакодневно и неће дозволити да се било каква нестабилност пренесе на централни део Србије. Свесни смо ризика који постоји, али имамо адекватне снаге које на то могу да одговоре", рекао је Стефановић.

Медији преносе да су земље Западног Балкана вратиле око 460 џихадиста са ратишта у Сирији и Ираку, од којих се 250 слободно креће без икакве контроле по територији КиМ.

Стефановић је појаснио да се ниједном српском држављанину не може забранити да уђе на територију наше земље, те да уколико постоје озбиљни безбедносни капацитети - службе безбедности, полиција, који могу да контролишу те људе, јер се зна да су били уплетени у тероризам на страним ратиштима.

Како каже, у Србији је то кривично дело, те се прате активности тих људи како не би довели у опасност грађане од могућих терористичких аката

"То што се они у неким деловима наше територије крећу на начин како се крећу показује политичку неспремност приштинских органа да на озбиљан начин сагледају тај проблем", рекао је Стефановић за ТВ Пинк.

Он је додао да су се многи од њих претходно борили за УЧК, да су убијали српске полицајце и војнике, али да то свет није хтео да види, а када су отишли у Сирију или Ирак онда су постали терористи.

"Све оно што смо ми говорили и указивали показало се као апсолутно тачно", навео је он и додао да повратници са ратишта из Сирије и Ирака имају политичку подршку приштинске власти јер мобилишу један део бирача на КИМ и могу да утичу на резултате избора.

"Они су у спрези са властима и са разним политичким опцијама. Када би их прогоннили изгубили би ту врсту подршке. Они то знају и зато постоји један благонаклон однос према њима што је нова опасност", закључио је министар унутрашњих послова.

Ово је наводно последњи снимак Слободана Милошевића уочи изручења у Хаг! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА